Istra od početka godine do kraja studenoga 3 posto više turističkih dolazaka i 1 posto više noćenja

Slika /slike 1/Turizam/motovun.jpg

Istra je od početka godine do kraja studenoga zabilježila više od 4,5 milijuna turističkih dolazaka, što je 3 posto više nego u isto vrijeme lani, a ostvarenih 28,5 milijuna noćenja je porast za 1 posto.

Istra je od početka godine do kraja studenoga zabilježila više od 4,5 milijuna turističkih dolazaka, što je 3 posto više nego u isto vrijeme lani, a ostvarenih 28,5 milijuna noćenja je porast za 1 posto, podaci su iznijeti u utorak u Motovunu gdje su dodijeljene godišnje turističke nagrade "Zlatna koza". 

"Kolovoz je nadmašio sva očekivanja, a predsezona i posezona bile su jako dobre", istaknuo je direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Naglasio je i kako dobrim istarskim turističkim rezultatima doprinose mnogi projekti turističkog marketinga Istre, strateških partnerstava, brendinga i udruženog oglašavanja te izvrsna suradnja privatnog i javnog sektora.

Ivošević je istaknuo i kako su godišnje turističke nagrade "Zlatna koza - Capra d'oro", koje se od 1994. godine dodjeljuju za marketinške aktivnosti u istarskom turizmu, unapređenje turističkih proizvoda i turističke promocije općenito, svojevrsna kruna sezone. Izuzetno veliki broj ovogodišnjih kandidatura, čak 55, pokazuje da kvaliteta Istre kao destinacije iz godine u godinu raste, rekao je.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Statistički podaci | Hrvatski izvoz