Institut IGH potpisao ugovor o suradnji s Gruzijskim tehničkim sveučilištem

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_130099715.jpg

Institut IGH potpisao je ugovor o suradnji s Gruzijskim tehničkim sveučilištem. IGH je s aktivnostima u Gruziji započeo krajem 2016. godine, a danas u podružnici u Tbilsiju zapošljava 68 stručnjaka, od kojih su 16 inženjeri iz Hrvatske dok su ostali lokalni zaposlenici.

Institut IGH potpisao je ugovor o suradnji s Gruzijskim tehničkim sveučilištem, priopćeno je u utorak iz IGH-a.

Ugovorom se predviđa suradnja na daljnjem razvoju akademskih programa, aktivnost IGH-a u radu savjetodavnog vijeća poslodavaca, praksa gruzijskih studenata u podružnici IGH-a i stipendiranje pet najuspješnijih studenata master programa na tamošnjem građevinskom fakultetu.

Osim potpisivanja ugovora, uprava IGH održala je sastanke u gruzijskom Ministarstvu regionalnog razvoja i infrastrukture, Ministarstvu zaštite okoliša i zaštite prirodnih resursa, te tvrtkama Gruzijska amelioracija i Gruzijske željeznice, s ciljem pregleda načina na koje IGH može pomoći u novim projektima kao i implementaciji europskih standarda u Gruziji, kaže se u priopćenju.

Dodaje se da IGH surađuje s gruzijskim ministarstvom cesta na projektu rekonstrukcije cestovne infrastrukture i na nekoliko projekata cestogradnje.

IGH je s aktivnostima u Gruziji započeo krajem 2016. godine, a danas u podružnici u Tbilsiju zapošljava 68 stručnjaka, od kojih su 16 inženjeri iz Hrvatske dok su ostali lokalni zaposlenici.

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz