InfoDom odabran za projekt implementacije sustava za središnju javnu nabavu Kosova

Slika /slike/Foto s Google Drive gospodarstvo/shutterstock_128623757.jpg

Tvrtka InfoDom odabrana je na natječaju Svjetske banke za projekt implementacije sustava za središnju javnu nabavu Kosova.

Tvrtka InfoDom odabrana je na natječaju Svjetske banke za projekt implementacije sustava za središnju javnu nabavu Kosova, izvijestili su u četvrtak iz te zagrebačke tvrtke.

Na natječaju Svjetske banke u konkurenciji globalnih kompanija tvrtka InfoDom iz Zagreba u konzorciju sa tvrtkom Komtel iz Prištine dobila je ugovor za implementaciju u čijem je fokusu središnja elektronička javna nabava.

Delegacija predstavnika institucija nadležnih za javnu nabavu Republike Kosova u posjetu hrvatskim tijelima državne uprave upoznala se i razmjenjuje iskustava u upravljanju sustavom elektroničke javne nabave. Elektronička javna nabava Kosova objedinjuje centralnu nabavu, e-Tendering, žalbene procedure, realizaciju ugovora i okvirnih sporazuma, e-Naručivanje, e-Aukcije (reverzne i prodajne) - "end to end" proces od planiranja do računa.

Po riječima direktora izvoznog programa tvtke InfoDom Hrvoja Sagraka, riječ je o projektu nacionalne važnosti za Republiku Kosovo, koji pored ekonomskih ušteda i osiguranja pravne urednosti, ima ciljeve izgradnje sustava cjelovite elektroničke javne nabave, sukladno najboljim europskim praksama i preporukama.

Taj projekt je i dio reforme javne uprave i izgradnje kapaciteta usmjerenih na ubrzani razvoj države, postizanje trajnih pozitivnih učinaka na gospodarstvo Kosova i usvajanje europskih standarda.

InfoDom u konzorciju s lokalnim partnerom ne samo da isporučuje informacijsku tehnologiju, već također i putem vlastite ekspertize, u području javne nabave, sudjeluje u konsolidaciji poslovnih procesa svih institucionalnih dionika u javnoj nabavi zajedno s preporukama za nadogradnju regulatornog okvira za e-javnu nabavu, navode iz te tvrtke.

 
(HINA)
 

Pisane vijesti | Uspjesi izvoznika | Hrvatski izvoz