Infobip preuzima američki Peerless Network

Slika /slike 1/Gospodarstvo/infobip u sad-u.jpg

IT kompanija Infobip sklopila je kupoprodajni ugovor za preuzimanje američke tvrtke Peerless Network, a osigurala je i kreditno financiranje od 500 milijuna američkih dolara, što ju svrstava među renomirane tehnološke tvrtke visokog rasta i velike vrijednosti. Novo Infobipovo preuzimanje nastavlja se na trenutne investicije i raniju akviziciju američke tvrtke OpenMarket. Ove je godine Infobip preuzeo i hrvatsku Shift franšizu te vodećeg svjetskog pružatelja SMS firewall usluge, irski Anam Technologies.

IT kompanija Infobip sklopila je kupoprodajni ugovor za preuzimanje američke tvrtke Peerless Network, a osigurala je i kreditno financiranje od 500 milijuna američkih dolara, što ju svrstava među renomirane tehnološke tvrtke visokog rasta i velike vrijednosti, izvijestili su u utorak iz Infobipa. Tvrtka Peerless Network je globalni pružatelj VoIP (Voice over IP) usluga sa sjedištem u Chicagu, a Infobip zaključenje transakcije o preuzimanju te tvrtke očekuje iduće godine nakon zaprimanja uobičajenih regulatornih odobrenja.

Za vrijednost akvizicije kažu da je povjerljiva informacija te da će platiti kombinacijom novca i dionica Infobipa, dok će uprava Peerless Networka uložiti i dijelove svojih vlasničkih udjela te tvrtke u Infobip, kojoj je to četvrto preuzimanje u manje od godinu dana na tržištu SAD-a. "Preuzimanjem Peerless Networka Infobip osigurava značajnu prisutnost u segmentu glasovne komunikacije preko interneta na tržištu SAD-a, dok ujedno klijenti mogu koristiti široku lepezu Infobipovih CPaaS proizvoda", kažu iz Infobipa. Dodaju da je Peerless Network osnovan 2008. s vlastitom 'voice' mrežom nacionalne rasprostranjenosti, koja pruža najisplativija i implementacijski najjednostavnija glasovna rješenja te vrhunsku korisničku uslugu.

Iznose da Peerless pokriva 93 posto populacije u SAD-u, ima više od 4.500 interkonekcija u 49 američkih država, s prometom od devet milijardi mjesečnih minuta na više od 200 tržišta.

Novo Infobipovo preuzimanje nastavlja se na trenutne investicije i raniju akviziciju američke tvrtke OpenMarket (s kraja prošle godine), u iznosu od približno 300 milijuna američkih dolara, uz što naglašavaju da su u prvom kvartalu ove godine imali rast prihoda od 55 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, baš kao posljedicu kontinuiranog organskog rasta i kontribucije preuzimanja OpenMarketa.

Ove je godine Infobip preuzeo i hrvatsku Shift franšizu te vodećeg svjetskog pružatelja SMS firewall usluge, irski Anam Technologies.

Iz Infobipa otkrivaju i da su prošlog mjeseca osigurali kreditno financiranje od 500 milijuna dolara, za što im je financijski savjetnik bio Morgan Stanley, a glavni investitori, uz ostale, kreditni fondovi pod upravljanjem Ares Management Corporationa i BlackRocka. "Novo financiranje svrstava Infobip u ekskluzivnu skupinu renomiranih tehnoloških tvrtki visokog rasta i velike vrijednosti, koje su koristile sličan oblik financiranja. To je Infobipova druga runda vanjskog financiranja, nakon značajnog strateškog ulaganja za kapitalna ulaganja One Equity Partners (OEP) od 300 milijuna eura iz druge polovice prošle godine", iznose iz Infobipa.

Ističu da time i preuzimanjem Peerless Networka ubrzavaju međunarodnu strategiju za nekoliko godina, vjerujući da je to vrlo pozitivna stvar za Infobip gledajući s financijske, strateške i operativne strane, uz podatak da će objedinjena komplementarna rješenja obiju tvrtki moći obraditi više od 30 milijardi mjesečnih korisničkih interakcija kroz cijeli spektar komunikacijskih kanala u više od 190 zemalja.

"To nam omogućuje još jači rast poslovanja u SAD-u, što je i u skladu i sa strategijom Peerless Networka, koji će pak značajno osnažiti voice ponudu Infobipovog CPaaS portfelja", ocijenio je glavni izvršni direktor i suvlasnik Infobipa Silvio Kutić, poručujući da slijedi uzbudljivo razdoblje i da se "velike stvari pred Infobipom tek počinju događati".

(Hina)

 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz