Imaju ugovorena četiri velika projekta u inozemstvu

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_84715165_cr.jpg

U Inoxmont-VS-u vjeruju da je kriza ujedno i prilika za promjenom i pogled u horizont novih mogućnosti. Smatraju da će u predstojećem razdoblju relizirati niz novih poslova i projekata. Veliki projekti u Europi već su ugovoreni i prema sadašnjim najavama izvozno orijentirani poslovi neće se obustavljati i posao će se uskoro početi odvijati prema planu.

Pandemija koronavirusa nas je sve iznenadila, međutim u Inoxmont-VS-u vjeruju da je kriza ujedno i prilika za promjenom i pogled u horizont novih mogućnosti. Smatraju da će u predstojećem razdoblju relizirati niz novih poslova i projekata. Veliki projekti u Europi već su ugovoreni i prema sadašnjim najavama izvozno orijentirani poslovi neće se obustavljati i posao će se uskoro početi odvijati prema planu. Za 2020. i 2021. godinu ugovorena su četiri velika projekta u inozemstvu, od kojih će dva trajati i kroz 2022. godinu.

Grupacija poduzeća je već više od dva desetljeća prisutna na poslovima montaže industrijskih postrojenja i ugradnji industrijske procesne opreme, a prije pet godina otvorili su i novi proizvodni pogon u Sigecu Ludbreškom.

Prošle godine započeli smo s većim obujmom rada u predproizvodnji u domaćem pogonu u Sigecu Ludbreškom. Radi se o predproizvodnji dijelova instalacija i sklopova za industrijska postrojenja, trenutno pretežno za industriju prerade celuloze i proizvodnju papira. Našim nalogodavcima pružamo mogućnost realizacije predproizvodnje i ujedno u kasnijoj fazi on-site montažu dijelova industrijskih postrojenja, ističe Zlatko Sova.

Kako bi se dio poslova odvijao neometeno u ovim izvanrednim okolnostima, zaposlenici su pokazali lojalnost i visoki nivo odgovornosti, prema tvrtci i prema partnerima na terenu, te svojim nesebičnim doprinosom, neki i produživši svoj boravak na terenu, na kojima se je odvijala montaža u inozemstvu kako bi se doskočilo prekidma poslovanja i održala stabilnost poslovanja poduzeća te izbjegli veći financijski gubici.

Razvoj ljudskih potencijala strateška je odrednica poduzeća, bez ljudi nema razvoja. S obzirom na pozitivne smjenice i novougovorene poslove, ističu da ne smatraju da će doći do stagnacije već kreću u novu seriju zapošljavanja, te one koju su prepoznali kvalitetu poduzeća Inoxmont-VS, pozivaju da se pridruže njihovom timu koje povratno nudi odlične uvjete i mogućnost profesionalnog razvoja.

Kako posao u proizvodnim halama na lokaciji u Sigecu Ludbreškom raste iz godine u godinu te rast ide prema planu, poduzeće kreće u nove insvesticije kako bi proširilo postojeće kapacitete.

Plan je da se nastavi i sa nabavom novih strojeva za proizvodnju. Proizvodne hale će se prema dosadašnjem standardu opremati sa strojevima najnovije generacije u strojarskoj industriji u kojoj posluje Inoxmont-VS, kao što su sofisticirani strojevi za obradu lima (rezanje, savijanje, zavarivanje, brušenje) te poluautomatske ili u potpunosti automatizirani robotski strojevi. U planu je da investicije prati ulaganje u školovanje zaposlenika za rad na navedenim strojevima najnovije generacije.

(Poslovni dnevnik)

 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz