IGH aktivan na 10-tak tržišta

Slika /slike 1/Graditeljstvo/shutterstock_299732519_cr.jpg

IGH je aktivan na 10-ak tržišta u Sloveniji, Italiji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Srbiji, Gruziji i Ruskoj Federaciji te na Kosovu, a tri su im glavna tržišta Gruzija, BiH i Kosovo. U IGH je osnovan Odjel za savjetovanje u EU fondovima, osnažili su se dodatnim stručnjacima iz područja te pružaju tehničku pomoć sektorima zaštite okoliša, prometa i infrastrukture kroz potporu u korištenju sredstava na projektima sufinanciranim iz EU.

Ivan Paladina, predsjednik Uprave Instituta IGH je, govoreći o tržištima gdje je IGH aktivan,  naglasio kako je IGH aktivan na 10-ak tržišta; u Sloveniji, Italiji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Srbiji, Gruziji i Ruskoj Federaciji te na Kosovu, no tri su im glavna: Gruzija, BiH i Kosovo. Aktivno pripremaju ponude za desetak natječaja ozbiljnih veličina.
 
Osim na ključnim tržištima, natjecati će se i u zemljama poput Ukrajine, Makedonije, Albanije i Iraka.
 
Upravo se očekuju rezultati 4 predana natječaja gdje su ušli u uži izbor za poslove prosječno vrijedne između 4 i 6 milijuna eura. U Makedoniji je posrijedi natječaj za nadzor gradnje autoceste, u BiH za nadzor i vođenje projekta TE, a i u Gruziji se natječu za nove poslove, kazao je Paladina.
 
Govoreći o tržištu Gruzije, Paladina je istaknuo kako se IGH već više od godinu dana bavi Gruzijom gdje su osnovali podružnicu u kojoj radi oko 40 zaposlenika, od toga 10-ak hrvatskih i 20-ak lokalnih inženjera. Gruzija je velik izazov jer planovi investicija u cestovnoj infrastrukturi u sljedećih pet godina iznose 4 milijarde eura.
 
U IGH je osnovan Odjel za savjetovanje u EU fondovima, osnažili su se dodatnim stručnjacima iz područja te pružaju tehničku pomoć sektorima zaštite okoliša, prometa i infrastrukture kroz potporu u korištenju sredstava na projektima sufinanciranim iz EU, kazao je Paladina.

U području hidrotehnike sudjeluju u desecima aglomeracija, štoviše taj segment usluga je sljedeća ključna perspektiva IGH kad se govori o izvozu u budućem razdoblju. Općenito je pred IGH je intenzivnije razdoblje ulaganja u jačanje resursa i edukacije, istaknuo je Paladina.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz