HTZ provodi promotivnu kampanju zdravstvenog turizma na šest tržišta

Slika /slike 1/Turizam/htz.jpg

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) na šest tržišta do početka prosinca provodi promotivnu kampanju zdravstvenog turizma u Hrvatskoj kao rastućeg segmenta ponude i na obali i na kontinentu. Kampanja se provodi na tržištima Njemačke, Austrije, Slovenije, Velike Britanije, Italije i Švicarske, s fokusom na display i print oglase te posebne online formate i društvene mreže Facebook, Instagram i YouTube.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) na šest tržišta do početka prosinca provodi promotivnu kampanju zdravstvenog turizma u Hrvatskoj kao rastućeg segmenta ponude i na obali i na kontinentu, izvijestili su u utorak iz Glavnog ureda HTZ-a.

Kampanja se provodi na tržištima Njemačke, Austrije, Slovenije, Velike Britanije, Italije i Švicarske, s fokusom na display i print oglase te posebne online formate i društvene mreže Facebook, Instagram i YouTube. Ta su tržišta odabrana, kako kažu iz HTZ-a, kao perspektivna s pozicije kompatibilnosti obilježja potražnje i hrvatske ponude u tom segmentu.

"Zdravstveni turizam u svijetu godišnje raste po stopi do 20 posto, a korisnici zdravstveno-turističkih usluga troše i do 30 posto više nego prosječan turist. Hrvatska za taj segment ima izuzetno jaku resursnu osnovu i bogatu tradiciju, a tim proizvodom snažno utječe i na produljenje turističke sezone", poručio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Vjerujući u pozitivne efekte i rezultate te kampanje, kojoj je cilj ponudu zdravstvenog turizma u Hrvatskoj jače pozicionirati na međunarodnom tržištu, Staničić iznosi i podatke iz istraživanja TOMAS ljeto 2017. po kojima je oko 7 posto turista posjećuje Hrvatsku zbog zdravstvenih razloga, a gotovo 8 posto ih dolazi zbog wellnessa.

Otkriva i da HTZ u suradnji sa Institutom za turizam ove godine prvi puta provodi istraživanje "Stavovi i potrošnja korisnika usluga zdravstvenog turizma u Hrvatskoj - TOMAS Zdravstveni turizam 2018.", kojim će se usporediti obilježja tri različita segmenta potražnje zdravstvenog turizma - wellness, lječilišni i medicinski - te obilježja potražnje zdravstvenog turizma s drugim segmentima turističke potražnje u Hrvatskoj.

"Rezultate tog istraživanja predstavit ćemo početkom iduće godine, što je dio nastojanja HTZ-a da se taj segment više primijeti. U zadnje dvije godine HTZ ulaže u promociju zdravstvenog turizma s ciljem širenja ponude i postizanja adekvatne razine kvalitete", kaže Staničić.

(Hina)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz