HTZ: Promocija Hrvatske na Balatonu

Slika /slike 1/Turizam/htz.jpg

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Mađarskoj organiziralo je posebne promotivne aktivnosti Hrvatske kao atraktivne i kvalitetne turističke destinacije u sklopu poznatog mađarskog festivala Beachattack Fesztivál Siófok, koji je održan na jezeru Balaton. Mađarski su turisti u dosadašnjem dijelu godine najveći broj noćenja ostvarili u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji, a prema destinacijama su to Vir, Rovinj, Crikvenica, Poreč i Medulin.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Mađarskoj organiziralo je posebne promotivne aktivnosti Hrvatske kao atraktivne i kvalitetne turističke destinacije u sklopu poznatog mađarskog festivala Beachattack Fesztivál Siófok, koji je održan na jezeru Balaton, izvijestili su u utorak iz HTZ-a.

Kako je istaknula direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivana Herceg, time su se željeli obratiti mlađim turistima i prikazati im mogućnosti koje Hrvatska nudi.

"Unatoč činjenici da se nalazimo u vremenu kada je festivalska sezona ograničena, pozvali smo mlade mađarske turiste da istraže Hrvatsku kroz sve njezine prirodne i kulturne ljepote, odličnu gastronomiju, nacionalne parkove te uvijek ljubazne domaćine", rekla je Herceg.

Važno je, kako je poručila, već sada komunicirati s tom ciljnom skupinom, kako bi na taj način stvarali nove tradicionalne goste kojima će Hrvatska biti prvi izbor za odmor i u budućnosti. Herceg je napomenula i kako se sve više mađarskih gostiju odlučuje za hotelski smještaj te nautički turizam.

Važnost mađarskog tržišta komentirao je i direktor HTZ-a Kristjan Staničić koji je istaknuo kako je Mađarska naše tradicionalno važno tržište koje značajno doprinosi ukupnim hrvatskim turističkim rezultatima.

"Navedeno je vidljivo i na primjeru ove godine tijekom koje smo s tržišta Mađarske ostvarili oko 1,3 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 93 posto. Ovim smo se rezultatom značajno približili i trendovima iz rekordne 2019. godine, no za daljnji tijek sezone sigurnost i dalje ostaje osnovni preduvjet", naglasio je.

Po podatcima HTZ-a iz sustava eVisitor, mađarski su turisti u dosadašnjem dijelu godine najveći broj noćenja ostvarili u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji, a prema destinacijama su to Vir, Rovinj, Crikvenica, Poreč i Medulin. 

Festival je održan na najpoznatijoj balatonskoj plaži Plazs Siófok, a okupio nekoliko tisuća posjetitelja pa je vidljivost promocije Hrvatske bila višestruka, ističu iz HTZ-a.

(Hina)

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz