HTZ otvorio sezonu turističkih nastupa sajmom Vakantiebeurs u Utrechtu

Slika /slike 1/Turizam/htz.jpg

Prva turistička manifestacija u 2024. na kojoj nastupa HTZ održava se u Nizozemskoj, a riječ je o sajmu Vakantiebeurs u Utrechtu koji traje od 10. do 14. siječnja te o jednom od najpoznatijih godišnjih turističkih događanja na području Beneluksa. U sklopu hrvatskog štanda svoju turističku ponudu predstavlja 17 hrvatskih suizlagača.

Prva turistička manifestacija u 2024. na kojoj nastupa Hrvatska turistička zajednica održava se u Nizozemskoj. Riječ je o sajmu Vakantiebeurs u Utrechtu koji traje od 10. do 14. siječnja te o jednom od najpoznatijih godišnjih turističkih događanja na području Beneluksa koje obuhvaća i B2B i B2C segment.

U sklopu hrvatskog štanda svoju turističku ponudu predstavlja i 17 hrvatskih suizlagača koji će ovim povodom prezentirati, ali i najaviti nove trendove i očekivanja u industriji putovanja.

„Hrvatski je štand već prvoga dana sajma ostvario odličnu posjećenost. Održani su sastanci s ključnim dionicima i partnerima na tržištu (KLM, Transavia, ANWB, Travel Club, FTI, TUI) te s brojnim predstavnicima medija, novinarima, blogerima i influencerima. Za poslovne je partnere prvog dana sajma organiziran domjenak na kojem su gosti mogli kušati hrvatske gastronomske specijalitete, a sajamski nastup upotpunjava i degustacija vrhunskih hrvatskih vina. Ukupno se očekuje oko 70.000 posjetitelja, dok događanje broji oko 900 izlagača“, prokomentirao je Ivan Novak, direktor Predstavništva HTZ-a za zemlje Beneluksa.

Nizozemska industrija putovanja zadovoljna je rezultatima postignutima u 2023. godini i s optimizmom gleda na predstojeću turističku godinu.

Prema riječima direktora nizozemskog udruženja putničkih agenata i turoperatora, ANVR-a, Franka Oostdama, prva su predviđanja i rezultati bukinga pozitivni, zahvaljujući obuzdanoj inflaciji u zemlji, povećanju (iako skromnom) kupovne moći stanovništva te iznimno lošim vremenskim prilikama tijekom prošlog ljeta.

ANVR predviđa kako će financijski rezultati ostvareni 2024. godine, kao i broj ostvarenih putovanja, premašiti rezultate iz 2019. Optimizam nizozemske industrije putovanja dijeli i Nizozemska nacionalna turistička organizacija prema čijim rezultatima istraživanja čak 85% Nizozemaca namjerava u 2024. otputovati na odmor, što je 18% više nego prošle godine.

(HTZ)


 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz