HTZ: 14 europskih novinara, blogera i fotografa istražuje prirodne ljepote na kontinentu

Slika /slike 1/Turizam/htz i novinari1.jpg

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) prvi put organizira projekt "Croatia, full of nature" u sklopu kojega 14 blogera, novinara i fotografa iz sedam europskih zemalja, Velike Britanije, Francuske, Norveške, Belgije, Nizozemske, Poljske i Češke, boravi u Slavoniji, Baranji, Srijemu i Hrvatskome zagorju, gdje će do 16. listopada istraživati i snimati ljepote parkova prirode.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) prvi put organizira projekt "Croatia, full of nature" u sklopu kojega 14 blogera, novinara i fotografa iz sedam europskih zemalja boravi u Slavoniji, Baranji, Srijemu i Hrvatskome zagorju, gdje će do 16. listopada istraživati i snimati ljepote parkova prirode, izvijestili su u ponedjeljak iz HTZ-a.

Kroz projekt "Croatia, full of nature" (Hrvatska, puna prirode) žele se približiti ljepote i mogućnosti kontinentalne Hrvatske na sedam tržišta, odakle je iz Velike Britanije, Francuske, Norveške, Belgije, Nizozemske, Poljske i Češke stiglo 14 blogera, novinara i fotografa.

Iz HTZ-a ističu i da su blogeri, novinari i fotografi koji su stigli u Hrvatsku vrlo čitani i gledani na svojim profilima na društvenim mrežama te u medijima za koje rade jer se broj njihovih pratitelja i čitatelja kreće od nekoliko desetaka tisuća  do nekoliko stotina tisuća.

Program su počeli u Vinkovcima i Vukovaru obilaskom šume Adice i plovidbom po Dunavu, nakon čega su obišli nekoliko sela te se biciklima dovezli do jedne konjušnice, a u planu je i obilazak vinskih podruma Slavonije i Baranje, parkova prirode Kopačkoga rita i Papuka te prvoga UNESCO-ova geoparka u Hrvatskoj.

Posjetit će i Virovitičko-podravsku županiju, proći Grofovom stazom u Park šumi Jankovcu, posjetiti dvorac Pejačević u Virovitici, a u Hrvatskome zagorju obići će Park prirode Medvednicu i posjetiti dvorce Trakošćan i Veliki Tabor, navode iz HTZ-a.

(Hina)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz