HS Produktu Zlatna bilanca Fine

Slika /slike 1/HINA/preview.jpg

Karlovačkom proizvođaču oružja HS Produktu dodijeljena je nagrada Financijske agencije (Fina) Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2017. godini, kao i Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika u 2017. godini u djelatnosti prerađivačke industrije.

Karlovačkom proizvođaču oružja HS Produktu u ponedjeljak je dodijeljena nagrada Financijske agencije (Fina) Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2017. godini, kao i Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika u 2017. godini u djelatnosti prerađivačke industrije.

Zlatna bilanca je nagrada koju Fina dodjeljuje najuspješnijim poduzetnicima u pojedinoj djelatnosti, prema ukupnom rangu 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija i to prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. Ukupni pobjednik izabire se prema tim kriterijima te ima najvišu ocjenu financijskog rejtinga prema Fininoj metodologiji.

HS Produkt je, navedeno je tijekom svečane dodjele priznanja, drugi najveći izvoznik oružja iz država EU-a u SAD. 

U izbor za Zlatnu bilancu za 2017. godinu, od 120.081 poduzetnika obveznika poreza na dobit - trgovačkih društava bez banaka i osiguravajućih društava, ušlo je 3.785 poduzetnika, od čega 200 mikro, 2.478 malih, 902 srednjih i 20 velikih, koji su zadovoljili ekonomske i financijske kriterije za ulazak među 11 najboljih tvrtki, koje je definirala Fina.

Uz HS Produkt, nagrade su dobili tvrtka Sunčane šume iz Đakova kao najuspješniji poduzetnik u poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu, potom Kamenolom Gorjak iz Gornjeg Jesenja u rudarstvu i vađenju, zagrebački Termoservis u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija te Spectra-media iz Zagreba u opskrbi vodom; uklanjanju otpadnih voda, gospodarenju otpadom te djelatnosti sanacije okoliša.

Među građevinarima nagrađena je tvrtka Forset iz Zagreba, Bauhaus je najuspješniji trgovac, a tvrtka Trade Air iz Velike Gorice najuspješniji poduzetnik u prijevozu i skladištenju.

Fininu Zlatnu bilancu dobila je i slitska tvrtka Helios kao najuspješniji poduzetnik u turizmu i ugostiteljstvu, te osječki Inchoo za najuspješnijeg poduzetnika u djelatnosti informacija i komunikacije.

U djelatnosti stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti dobitnik je Zagrebinspekt.

(Hina)Vijesti iz medija | Događanja | Uspješne priče