HS Produkt stvorio visokosofisticirani proizvod

Slika /slike 1/Branitelji, vojska/HSProdukt.jpg

HS Produkt izvozi u sve države svijeta osim Kine, Rusije i nekih afričkih zemalja, s tim da je broj jedan američko tržište, raste Daleki istok, te sve više raste i izvoz u europske zemlje. Tvrtka ostvaruje oko sto milijuna eura godišnje i to kroz godišnju prodaju 400 do 500 tisuća pištolja i 10.000 do 40.000 pušaka.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se u utorak s vodstvom karlovačke tvrtke za proizvodnju oružja HS Produkt i obišao suvremene visokorobotizirane pogone, te rekao da je to tvrtka koja je bez pomoći države stvorila sofisticiran brend.

"Uz lijek Sumamed nastao hrvatskom pameću u Plivi i koji je danas globalni proizvod, ovo je drugi hrvatski proizvod po uspješnosti plasmana, pa i na najzahtjevnije tržište, američko“, rekao je Milanović i ustvrdio da se u Americi HS Produktovo oružje u  slobodnoj prodaji prodaje kao najuspješniji svjetski proizvod.

Istaknuo je da je razina automatizacije takva da ne radi puno ljudi, oko 1.500, ali da putem velike dobiti i država od poreza na dobit ima veliku korist, te da je to primjer tridesetogodišnjeg razvoja firme koja nije ogromna po prometu, ali jest po dobiti.

Na pitanje o planu gradnje tvornice streljiva, Milanović je rekao da bi bilo dobro da se to realizira, da on o tome ne odlučuje on, ali da nekada nije potrebno proizvoditi sve, jer se tu ne radi o velikom obujmu proizvodnje, te se streljivo kupuje.
Iako hrvatska policija i vojska još imaju i drugog naoružanja, sve novo nauražanje je HS-ovo, rekao je Milanović i podsjetio da je Počasna bojna u povodu Dana hrvatske vojske nosila HS-ove jurišne puške.

Direktor HS Produkta Željko Pavlin rekao je da tvrtka ostvaruje oko sto milijuna eura godišnje i to kroz godišnju prodaju 400 do 500 tisuća pištolja i 10.000 do 40.000 pušaka, a broj zaposlenih varira od 1.500 do 1.700 (sada 1.500), s tim da je nedavno zaposleno novih 30 radnika, a slijedi zapošljavanje još njih oko 40, jer je ove godine, unatoč koronakrizi, potražnja narasla.

„Izvozimo u sve države svijeta osim Kine, Rusije i nekih afričkih zemalja, s tim da je broj jedan američko tržište, raste Daleki istok, te sve više raste i izvoz u europske zemlje“, rekao je Pavlin.

Za naoružanje hrvatske vojske i policije rekao je da čini dva posto njihova plasmana, ali da je „ljepše vidjeti na hrvatskom vojniku hrvatski proizvod nego papovku" (poluautomatsku "Zastavinu" pušku). Pavlin je istaknuo da HS Produkt nije tražio državnu potporu u koronakrizi.

(Hina)
 
 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz