Hrvatskom sustavu eVisitor svjetska nagrada UNWTO-a za turističke inovacije i tehnologiju

Slika /slike 1/Turizam/pozivni-centar-e-visitor3.jpg

Hrvatski sustav eVisitor za prijavu i odjavu turista osvojio je treću nagradu Svjetske turističke organizacije-UNWTO u kategoriji turističkih inovacija i tehnologije. Projekt eVisitor bio je i jedini iz Hrvatske nominiran za te nagrade ove godine, među ukupno gotovo 130 projekata iz 55 zemalja.

Hrvatski sustav eVisitor za prijavu i odjavu turista osvojio je treću nagradu Svjetske turističke organizacije-UNWTO u kategoriji turističkih inovacija i tehnologije, a nagradu je na svečanosti u srijedu u Madridu primio direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić, doznaje se iz Madrida.

U Madridu se ovaj tjedan održava najvažniji međunarodni sajam turizma u Španjolskoj FITUR, na kojemu tradicionalno ponudu predstavlja i Hrvatska na čelu sa HTZ-om, a kako je sjedište UNWTO-a u tom gradu ta UN-ova specijalizirana agencija za turizam u sklopu tog sajma svake godine dodjeljuje i svoje godišnje nagrada 14. UNWTO Awards u više kategorija za što projekte prijavljuju iz cijelog svijeta.

Prvu nagradu u toj kategoriji osvojio je španjolski SegitTur, kao SIT ili 'smart tourism siystem', dok je na drugom mjestu australski standard BPDS (Building Planning and Design Standard).

Ukupno je UNWTO na svečanosti u Madridu, kojoj je prisustvovalo više od 500 uzvanika iz svijeta, dodijelio 14 nagrada u četiri kategorije, a sustav eVisitor bio je i jedini projekt iz Hrvatske nominiran za te nagrade ove godine, među ukupno gotovo 130 projekata iz 55 zemalja, od kojih su nominirali finaliste za nagrade.

"Nagradama želimo odati priznanje vizijama i idejama pojedinaca, organizacija i tvrtki u stvaranju proizvoda i projekata za bolju budućnost u turizmu, i svi takvi su, ne samo nagrađeni, za sve nas velika inspiracija", poručio je na dodjeli nagrada novi glavni tajnik UNWTO-a Zurab Pololikashvili, koji je na toj poziciji početkom ove godine naslijedio dugogodišnjeg tajnika Taleba Rifaija.

Sustav eVisitor HTZ-a nacionalni je turistički informacijski sustav, koji se primjenjuje se od 1. siječnja 2016., od kada se svi turisti moraju evidentirati u taj sustav, a koji služi za prijavu i odjavu turista po vrstama smještajnih objekata, destinacijama i drugim parametrima te sa svim podacima koje se unose u sustav služi i za analizu fizičkog turističkog prometa.

(Hina)

 



Vijesti iz medija | Događanja | Uspješne priče