Hrvatski vinari i proizvođači poljoprivredne opreme na Sitevi

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_170722691_cr.jpg

Hrvatski vinari i proizvođači opreme za poljoprivredu nastupili su na međunarodnom sajmu opreme i vještina iz vinarstva, maslinarstva, voćarstva i povrćarstva Sitevi  u Montpellieru.


Hrvatski vinari i proizvođači opreme za poljoprivredu nastupili su na međunarodnom sajmu opreme i vještina iz vinarstva, maslinarstva, voćarstva i povrćarstva Sitevi u Montpellieru od 24. do 26. studenog 2015., u organizaciji Francuskih sajmova, Hrvatske gospodarske komore i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Francuskoj Republici.

Sitevi je jedan od najvećih svjetskih sajmova za vinarstvo, maslinarstvo, voćarstvo i povrćarstvo. Po prvi put su na sajmu Sitevi predstavljena hrvatska vina, a održana je i njihova degustacija u prisutnosti francuskih stručnjaka, kao i šire zainteresirane publike. Predstavljena su najbolja vina iz svih dijelova zemlje - Slavonija, Istra, Dalmacija (graševina, malvazija, plavac mali, pošip i druga).

Povodom hrvatskog nastupa na sajmu Sitevi održana je degustacija hrvatskih vina u uglednoj vinoteci Wine Loft u Castelneu-le-Lez, koja i inače nudi vrhunska hrvatska vina.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj Republici Ivo Goldstein posjetio je hrvatski štand na sajmu Sitevi te zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Montpelliera Thierry Dewintrom prisustvovao degustaciji hrvatskih vina u vinoteci Wineloft.

Kao iznimno mjesto za predstavljanje inovacija iz područja vinarstva, maslinarstva, voćarstva i povrćarstva, Sitevi svake godine privuče više od 50.000 posjetitelja, osobito iz Francuske, Njemačke, Švicarske, Italije i Portugala, te 1.000 izlagača, od kojih 250 dolazi iz šezdesetak zemalja svijeta.


Pisane vijesti | Sajmovi | Strana tržišta i prilike