Hrvatski solarni moduli postali hit u svijetu

Slika /slike/Foto s Google Drive financije/shutterstock_142778230.jpg

Tvrtka Solvis orijentirala se na razvoj tehnologije i proizvodnju visokokvalitetnih panela zbog čega je postala prepoznatljiva na stranom tržištu.


Tvrtka Solvis je jedini hrvatski proizvođač solarnih modula za proizvodnju električne energije iz sunčeve svjetlosti. U gradnju tvornice uloženo je oko 45 milijuna kuna, a s proizvodnja je krenula 2009. Tvrtka je u počecima imala oko 40 radnika, a danas je u Solvisu zaposleno 140 radnika. Solvis se orijentirao na razvoj tehnologije i proizvodnju visokokvalitetnih panela zbog čega je tvrtka postala prepoznatljiva na stranom tržištu.
 
„Lani smo ostvarili prihode od 90 milijuna kuna, a ove godine prihodi će porasti na 160 milijuna. Naše solarne module izvozimo u 14 zemalja EU, Ujedinjene Arapske Emirate, Egipat i Južnoafričku Republiku. Oko 10% prihoda ostvarujemo i na domaćem tržištu te očekujemo da će potražnja za našim proizvodima porasti i zbog poticanja projekata obnovljivih izvora energije“ – izjavio je predsjednik Uprave Solvisa Stjepan Talan.
 
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je pokretanje tvrtke sa milijun kuna. U Fondu se trenutno priprema i ugovor za sufinanciranje gradnje fotonaponske elektrane vrijedne 430.000 kuna iz koje bi se proizvodila električna energija za tvrtku.
 
(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz