Hrvatski proizvođači putem Spara ostvarili izvoz veći od 100 mln eura

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/spar izvoz.jpg

Hrvatski proizvođači su u 2020. godini putem prodajne mreže Spara ostvarili rekordan izvoz domaćih proizvoda u vrijednosti većoj od 100 milijuna eura, što je 15 posto više u odnosu na 2019. godinu. Pritom je najveći porast ostvaren u Austriju i to za 33 posto. Slijedi porast izvoza u Italiju, za 21 i Sloveniju za 16 posto.

Hrvatski proizvođači su u 2020. godini putem prodajne mreže Spara ostvarili rekordan izvoz domaćih proizvoda u vrijednosti većoj od 100 milijuna eura, što je 15 posto više u odnosu na 2019. godinu, izvijestio je Spar u četvrtak.

Pritom je najveći porast ostvaren u Austriju i to za 33 posto. Slijedi porast izvoza u Italiju, za 21 i Sloveniju za 16 posto. "S ciljem podrške hrvatskim proizvođačima i dodatnog isticanja hrvatskih proizvoda koji su dostupni austrijskim kupcima, Spar Austria ih također promovira i kroz posebno izdanje letka za Spar trgovine, kažu u Sparu.

Svoje proizvode putem Spara lani su uspješno nastavili izvoziti veliki proizvođači kao što su Atlantic Grupa, Podravka, Kraš, Zvijezda, Ledo, Vindija, a tu su primjerice i tvrtka Žito iz Osijeka, koja je ostvarila rast na slovenskom tržištu, tvrtka Violeta, koja je ostvarila rast prodaje na tržištima Slovenije i Austrije, kao i Gatarić grupa, proizvođač i distributer uredskog i školskog materijala, sa 16 posto većim izvozom na austrijsko tržište, naveli su iz Spara.

Iz trgovačkog lanca ističu da su i brojni mali domaći proizvođači ostvarili odlične rezultate, pa je tako proizvođač higijenskih štapića za uši i kozmetičkih blazinica Incite Code na tržištu Austrije ostvario rast od 125 posto, tvrtka Alden, proizvođač bakalara na bijelo, na talijanskom tržištu je prodala 73 posto više proizvoda u odnosu na godinu prije, dok iz Spara po dobrim rezultatima izdvajaju i varaždinsku Ekos pekarnicu.

(Hina)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz