Hrvatski proizvođači na sajmu Vitafoods u Ženevi

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/shutterstock_147729506_cr.jpg

Na sajmu dodataka prehrani, nutraceutike i prirodne kozmetike Vitafoods Europe zajednički nastup sedam hrvatskih tvrki  organizirala je HGK, a tvrtka Milsing predstavila se na zasebnom izložbenom prostoru.

Vodeći europski sajam dodataka prehrani, nutraceutike i prirodne kozmetike Vitafoods Europe održan je u Ženevi od 10. do 12. svibnja. Sajam bilježi 20. obljetnicu postojanja i okupio je više izlagača nego lani, njih 900 iz 40-tak zemalja svijeta.

Zajednički nastup sedam hrvatskih tvrki Almagea, Apipharma, Farmavita, Fidifarm, Hamapharm, PharmaS i Vitastiq, organizirala je drugu godinu za redom Hrvatska gospodarska komora (HGK), a tvrtka Milsing predstavila se na zasebnom izložbenom prostoru. Svi hrvatski izlagači članovi su Zajednice proizvođača i veletrgovaca dodataka prehrani koja okuplja i brani interese 50-ak tvrtki, kazala je Valentina Šimić iz HGK.

Trodnevnu manifestaciju koja promiče zdrav život i tržišne inovacije u farmaceutskoj i industriji dodataka prehrani obišao je i hrvatski veleposlanik u Švicarskoj Aleksandar Heina koji se upoznao s novitetima naših izlagača.

Hrvatski izlagači zadovoljni su poslovnošću sajma i porastom broja izlagača. Očekuje se da će konačna statistika pokazati da je trodnevnu manifestaciju posjetilo oko 17 tisuća znatiželjnih posjetitelja, što bi trebao biti dovoljan poticaj da se hrvatski proizvođači u još većem broju predstave i iduće godine na tom specijaliziranom sajmu profitabilne i brzorastuće proizvodnje dodataka prehrani.

(HGK)

 

Pisane vijesti | Sajmovi | Strana tržišta i prilike