Hrvatski proizvođači hrane na pariškom sajmu SIAL

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/sajam SIAL 2022..jfif

Hrvatski proizvođači hrane u organizaciji HGK predstavljaju se na jednom od najvećih međunarodnih sajmova prehrane - SIAL Paris, na kojem izlaže više od 7.000 izlagača iz preko 100 zemalja. Na sajmu se predstavljaju tvrtke Arabesca, Avem, Dupin, Hermes International, New Bakery, Pekar Tomo, Imanje Kapronca i Prodan Tartufi.

Hrvatski proizvođači hrane u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) ponovo se predstavljaju na jednom od najvećih međunarodnih sajmova prehrane - SIAL Paris, objavio je HGK. Predstavljaju se tvrtke Arabesca, Avem, Dupin, Hermes International, New Bakery, Pekar Tomo, Imanje Kapronca i Prodan Tartufi.

"Hrvatska je neto uvoznik poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, s rastućim deficitom iz godine u godinu. Premda nismo zadovoljni pokazateljima i trendovima u domaćoj proizvodnji hrane, vidimo veliki prostor za povećanje izvoza inovativne i funkcionalne hrane te proizvoda visoke dodane vrijednosti i kvalitete", kazao je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević.

Nastup na prestižnim međunarodnim sajmovima, kako je istaknuo, uvijek je odlična prilika za prezentaciju hrvatskih proizvoda. Uz organizaciju zajedničkog nastupa HGK je osigurao financijsku potporu izlagačima.

"Konačno veliko internacionalno događanje bez korona ograničenja. Odlična je posjećenost i interes kupaca na sajmu. Kao mala tvrtka imamo velika očekivanja. Zajednički nastup hrvatskih izlagača na nacionalnom štandu u organizaciji HGK sjajna je prilika za širenje poslovanja", istaknuo je Zvonimir Pavlic iz obrta Imanje Kapronca.

Na sajmu SIAL, koji traje do 19. listopada, izlaže više od 7.000 izlagača iz preko 100 zemalja. Posjetitelji mogu vidjeti stotine tisuća prehrambenih proizvoda kao i najnovije trendove i inovacije svjetske prehrambene industrije.

(Hina)
 
 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz