Hrvatski privatni muzej koji je osvojio svijet ne prestaje sa širenjem

Slika /slike 1/Kultura/muzej ilizija.jpg

Muzej Iluzija je najveći lanac privatnih muzeja na svijetu s preko 50 lokacija u 25 država svijeta i 10 milijuna posjetitelja čije iluzije i eksponati nastaju u Hrvatskoj od strane razvojno-istraživačkog tima u Oroslavju. U Kopenhagenu je ovih dana otvoren još jedan Muzej Iluzija, ujedno i najveći europski.

U Kopenhagenu je ovih dana otvoren još jedan Muzej Iluzija, ujedno i najveći europski. Globalno prepoznat spoj svijeta zabave i edukacije s hrvatskim potpisom smjestio se u najpopularnijoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena.

Spomenutim Muzejem Iluzija upravlja hrvatska tvrtka Metamorfoza, koja se u svom portfoliju može pohvaliti s preko 50 Muzeja Iluzija otvorenih u svijetu.

Novootvoreni u Kopenhagenu proteže se na 1200 četvornih metara i svojim posjetiteljima osigurava više od 70 uzbudljivih i vrlo atraktivnih eksponata od kojih neki upravo u glavnom gradu Danske imaju i svoju svjetsku premijeru.

Teo Širola, direktor Metamorfoze, hrvatske tvrtke sa sjedištem u Zagrebu koja je vlasnik franšize i upravlja globalnom mrežom Muzeja Iluzija te stoji iza brenda diljem Europe, Sjeverne Amerike, Azije i Afrike, kaže da je njihova premisa učenje kroz zabavu.

“Još jednim otvorenjem potvrdili smo da je ono u svijetu sjajno prihvaćeno. Predano smo i dugo radili na ovom projektu. Otvorenje Muzeja Iluzija u Kopenhagenu omogućuje posjetiteljima još jedne europske metropole da kroz fascinantne eksponate upoznaju originalni hrvatski koncept i dožive nezaboravno iskustvo”, kaže Širola.

Napominje pritom da nastavljaju sa širenjem, ali s posebnim fokusom na korporativne, odnosno privatne Muzeje Iluzija poput upravo otvorenog u Kopenhagenu.

“Trenutačno prema tom modelu upravljamo s ukupno njih šest - Charlotte, Minneapolis, Atlanta, Las Vegas, Denver te New York. Najveći korporativni Muzej Iluzija na svijetu je onaj ljetos otvoren u Las Vegasu, a europski sada u Kopenhagenu”, ističe Širola.

Muzej Iluzija je najveći lanac privatnih muzeja na svijetu s preko 50 lokacija u 25 država svijeta i 10 milijuna posjetitelja čije iluzije i eksponati nastaju u Hrvatskoj od strane razvojno-istraživačkog tima u Oroslavju.

“Ovaj globalno uspješni i brzorastući projekt na ovim brojkama ne planira stati. S obzirom na aktualni pohod na SAD, tim Metamorfoze ondje uskoro planira otvoriti i ekstenziju svom zagrebačkom uredu radi lakšeg upravljanja muzejima”, najavljuju iz Muzeja Iluzija.

Ovaj hrvatski koncept muzeja začet je na ideji osnivača i vlasnika Muzeja Iluzija u Zagrebu, Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića.

(Poslovni dnevnik)

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz