Hrvatski obrtnici na 51. MOS-u u Celju

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_108855629_cr.jpg

Na 51. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu (MOS), koji će se od 11. do 16. rujna održati u Celju, na kojem će se predstaviti više od 1.400 izlagača iz 30 zemalja, predstavit će se i 17 hrvatskih obrtnika. Sajam okuplja gospodarstvenike iz cijelog svijeta i omogućuje sudionicima da ostvare brojne vrijedne kontakte koji mogu pomoći pri širenju tržišta.

Na 51. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu (MOS), koji će se od 11. do 16. rujna održati u Celju, predstavit će se i 17 hrvatskih obrtnika, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske obrtničke komore (HOK). Hrvatski će izlagači svoju ponudu predstaviti na štandu površine 54 četvorna metra.

Glavna tajnica HOK-a Violeta Jelić je istaknula kako je HOK i ove godine potaknuo brojne obrtnike da izlažu na tom važnom događanju koje okuplja gospodarstvenike iz cijelog svijeta i omogućuje sudionicima da ostvare brojne vrijedne kontakte koji mogu pomoći pri širenju tržišta.

"HOK sufinancira izlaganje 17 izlagača, a u suradnji s Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije na sajmu će se prezentirati i katalog tradicijskih i umjetničkih obrta, katalog građevinara kao i katalog metaloprerađivača s područja Krapinsko-zagorske županije te uzorci proizvoda 14 tradicijskih obrta. Isto tako, u suradnji s Obrtničkom komorom Karlovačke županije putem promotivnih materijala prezentirat će se obrtnici iz djelatnosti graditeljstva, obrade drva, izrade alata i turizma s područja Karlovačke županije“, kazala je Jelić.

Samostalno se na ovogodišnjem MOS-u predstavlja još sedam hrvatskih izlagača i to je, kako je istaknuo izvršni direktor Celjskog sajma Robert Otorepec, također razlog za zadovoljstvo i potvrda dugogodišnje uspješne gospodarske suradnje dviju zemalja.

"Cilj je ovog sajma tu suradnju promicati, ali i poticati obrtnike i gospodarstvenike da ju iz godine u godinu šire i unapređuju“, kazao je.

I predsjednik Obrtno- podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh je istaknuo kako je sajam prilika za ostvarivanje kontakata između hrvatskih i slovenskih obrtnika, a obrtnik s višegodišnjim izlagačkim stažom Franjo Golub, vlasnik strojobravarskog obrta Lamela, kolegama obrtnicima je preporučio da se odazovu sudjelovanju na što većem broju sajmova te si na taj način, kroz što kvalitetniju prezentaciju, uz pomoć HOK-a otvore prostor za širenje poslovanja na brojna strana tržišta.

Na ovogodišnjem MOS-u predstavit će se više od 1.400 izlagača iz 30 zemalja, zemlja partner je Srbija.

(Hina)


 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Strana tržišta i prilike