Hrvatski obrtnici na 49. MOS-u u Celju

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

Na 49. Međunarodnom obrtničkom sajmu (MOS) otvorenom u utorak, 13. rujna 2016. godine, u Celju, svoje proizvode predstavlja i 26 hrvatskih obrtnika, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore (HOK).

Na 49. Međunarodnom obrtničkom sajmu (MOS) otvorenom u utorak u Celju, svoje proizvode predstavlja i 26 hrvatskih obrtnika, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore (HOK).

Riječ je o 21. nastupu hrvatskih obrtnika na sajmu u Celju, a od 26 izlagača njih troje nastupaju po prvi put. HOK uz organizaciju nastupa i praćenje obrtnika na sajmu u Celju, sufinancira nastup svojih članova s 30 posto troškova standardno uređenog izložbenog prostora.

Sajam je posjetio tehnički ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat koji je kazao kako je on interesantan za hrvatske obrtnike i poduzetnike te kako je to mjesto na kojem se stječu novi poslovni kontakti. Rekao je i kako će na sastanku sa slovenskim ministrom za gospodarski razvoj i tehnologiju Zdravkom Počivalšekom pokušati dogovoriti partnerski odnos u kojem će se sljedeće godine prvi puta kao zemlja partner pojaviti Hrvatska.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, tijekom obilaska izložbe i hrvatskih izlagača kazao je kako HOK potiče svoje članove da izlaze na sajmove, posebice one koji imaju proizvod i uslugu s kojom mogu osvojiti zahtjevno europsko tržište. Ranogajec očekuje da će hrvatski obrtnici na sajmu u Celju ostvariti puno dobrih kontakata i dogovoriti nove poslove.

Hrvatski će se obrtnici u Celju predstavljaju na 36 četvornih metara izložbenog prostora, a u suradnji s Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije na sajmu se prezentira i katalog tradicijskih i umjetničkih obrta Krapinsko-zagorske županije te uzorci proizvoda 15 tradicijskih obrta.

Također se predstavljaju dva nova kataloga metaloprerađivača i građevinskog sektora, kao i baze poslovnih kontakata HOK-a na CD-u- "Poslovne informacije 2016."

U suradnji s Obrtno-podjetniškom zbornicom Slovenije, u okviru popratnih događanja MOS-a, 14. rujna će se održati poslovni razgovori poduzetnika iz država članica EU i država jugoistočne Europe, na kojima će u organizaciji HOK-a sudjelovati i hrvatski obrtnici i poduzetnici.

Poslovni razgovori namijenjeni su obrtnicima i poduzetnicima iz proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, obrade metala, prerade plastičnih masa, prerade drva, građevinarstva i elektro-industrije.

Na ovogodišnjem MOS-u, koji se održava do 18. rujna, se predstavlja više od 1.500 izlagača iz 36 zemalja.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Strana tržišta i prilike