Hrvatski obrtnici na 48. MOS-u u Celju

Slika /slike/Foto s Google Drive poduzetnistvo/shutterstock_108327083.jpg

Na 48. Međunarodnom obrtničkom sajmu (MOS) otvorenom u utorak u Celju, svoje proizvode predstavlja i 24 hrvatska obrtnika, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore (HOK).

Na 48. Međunarodnom obrtničkom sajmu (MOS) otvorenom u utorak u Celju, svoje proizvode predstavlja i 24 hrvatska obrtnika, u organizaciji i pod pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore (HOK).

Riječ je o 20. nastupu hrvatskih obrtnika na sajmu u Celju, a od 24 izlagača njih četiri nastupaju po prvi put. HOK uz organizaciju nastupa i praćenje obrtnika, sufinancira nastup svojih članova s 30 posto troškova standardno uređenog izložbenog prostora.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, tijekom obilaska izložbe i hrvatskih izlagača izjavio je kako brojka od 24 izlagača, od kojih su četiri nova, govori o interesu hrvatskih obrtnika za osvajanje novih tržišta.

"HOK sufinancira nastup na celjskom sajmu jer je to tržište koje nam je blisko i gdje mnogi naši obrtnici koji su prisutni na sajmu već 20 godina imaju poslovne partnere ne samo za Sloveniju, već zajedno s njima osvajaju i treća tržišta", kazao je Ranogajec.

Također, istaknuo je, "to govori i o tome koliko naši obrtnici žele izaći na nova tržišta, predstaviti svoje proizvode, a prije svega vidjeti što radi konkurencija, jer je konkurencija važan poticajni faktor u našim poslovima".

MOS je jedan od najznačajnijih obrtničkih sajmova u regiji, a na njemu se predstavljaju obrtnici iz područja lijevanja i strojne obrade metala, proizvodnje opreme za podrumarstvo i vinarstvo, izrade gromobranskog pribora i metalnih nosača za građevinsku industriju, obrade drveta, prerade plastičnih masa, izrade auto-dijelova, obrade lima, tradicijski obrti itd.

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije prezentira 15 umjetničkih i tradicijskih obrta putem uzoraka proizvoda i kataloga, a predstavljaju i kataloge građevinara i metaloprerađivača te županije.

U okviru popratnih događanja MOS-a, 10. rujna održat će se poslovni razgovori poduzetnika iz država članica EU i država jugoistočne Europe na kojima će, u organizaciji HOK-a, sudjelovati i hrvatski obrtnici i poduzetnici.

Na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju, koji se održava do 13. rujna, predstavlja se 1.521 izlagač iz 38 zemalja.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Strana tržišta i prilike