Hrvatski kišobrani kao primjer da je nemoguće ipak moguće

Slika /slike 1/Obrt/shutterstock_157152221_cr.jpg

Godišnje tvrtka proizvodi više od 200.000 kišobrana, 6.500 torbi za kupnju, 5.500 kabanica, a više od 40 posto ukupne prodaje odnosi se na izvoz. Hrvatski kišobran u prodaji je diljem Hrvatske i svijeta, pa se tako može naći i u Tokiju, Londonu, Milanu, Parizu i drugim svjetskim metropolama.

Da nema tvornice Hrvatskih kišobrana u Zaprešiću, europska proizvodnja kišobrana gotovo ne bi postojala. Tvrtka Hrvatski kišobrani prije nekoliko je godina, kao antiresecijsku mjeru s ciljem zapošljavanja što većeg broja ljudi, predstavila istoimeni brend koji trenutno obuhvaća proizvodnju nekoliko grupa proizvoda - kišobrana, kabanica, kabanica za pse, vrećica za kupnju te vrećica za školske papuče, a neprestano radi na razvoju novih proizvoda i ideja.

Godišnje tvrtka proizvodi više od 200.000 kišobrana, 6.500 torbi za kupnju, 5.500 kabanica, a više od 40 posto ukupne prodaje odnosi se na izvoz. Stalnim razvojem novih proizvoda i proizvodnjom usmjerenom na kvalitetu i pristupačnu cijenu osigurano je širenje tržišta u rekordno kratkom vremenu.

Hrvatski kišobran u prodaji je diljem Hrvatske i svijeta, pa se tako može naći i u Tokiju, Londonu, Milanu, Parizu i drugim svjetskim metropolama. Uspješna suradnja s hrvatskim i stranim dizajnerima te brendovima daje dodanu vrijednost njihovu poslovanju.

Od skromnih početaka u suradnji s kaznionicom Lipovica, gdje su proizvedeni njihovi prvi kišobrani, pa do proizvodnje u Zaprešiću, tim Hrvatskih kišobrana rastao je u brojkama, znanju i iskustvu. Godina 2018. također je vrlo značajna za poduzeće jer tada potpisuje ugovor o kupnji poznate svjetske tvornice drški s tradicijom dužom od 150 godina. Preuzeti su strojevi, ali i know-how te postojeći kupci, čime će se dodatno povećati vidljivost, ali i ponuda poduzeća.

Hrvatski Kišobrani nositelji su znaka Hrvatska kvaliteta, što im je pomoglo u pozicioniranju branda i na domaćem i na stranom tržištu. Riječ je o proizvodu čiji se klobuk izrađuje s posebnom preciznošću rezanja svake pojedine kriške.

Pored boja i dizajna, razlikuje se i po broju žica (8, 12 ili 16 žica). Sastoji se od metalnih, drvenih, plastičnih i tkanih dijelova. Svaki kišobran prolazi odgovarajuću kontrolu kvalitete, a dvostruko šivanje daje mu dodatnu čvrstoću i kvalitetu.

(Privredni vjesnik)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz