Hrvatski izdavači na sajmu knjiga u Beogradu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_130099715.jpg

Na 63. Međunarodnomu beogradskom sajmu knjiga na zajedničkom štandu Zajednice nakladnika i knjižara HGK predstavilo se pet hrvatskih izdavača: DAF, KruZak, Medicinska naklada, Meandar medija i Sajema. Uz njih, svoja izdanja zasebno su predstavili i druge hrvatske izdavačke kuće poput VBZ-a, Frakture, Školske knjige, Znanja, Mozaik knjige i Begena.

„Znamo da se knjižno izdavaštvo radikalno sužava i da je to globalni trend. No čini se da to nije slučaj u Beogradu. Raduje nas što možemo zaključiti da Beograd kupuje knjige i čita“, istaknuo je predstavnik Sektora za industriju Hrvatske gospodarske komore Marko Gjeldum na 63. Međunarodnomu beogradskom sajmu knjiga.

Na zajedničkom štandu Zajednice nakladnika i knjižara HGK predstavilo se pet hrvatskih izdavača: DAF, KruZak, Medicinska naklada, Meandar medija i Sajema.

Uz njih, svoja izdanja zasebno su predstavili i druge hrvatske izdavačke kuće poput VBZ-a, Frakture, Školske knjige, Znanja, Mozaik knjige i Begena.

U sklopu sajma bilo je i nekoliko promocija hrvatskih autora, a posebno su zapaženi nastupi Igora Mandića i Ivane Plechinger.

„Koliko god su nam ograničene mogućnosti reklamiranja i promoviranja, naši nas vjerni kupci svejedno pronalaze. Imam osjećaj da postojan interes za naša izdanja ovdje nikada neće prestati“, izjavio je Kruno Zakarija, vlasnik i urednik KruZaka.

„Za naslove iz šire medicinske struke ovdje je velik i postojan interes, stoga imamo dobar razlog da smo sve ove godine na Sajmu, a nastupat ćemo i ubuduće“, naglasili su predstavnici Medicinske knjige.

Međunarodni se Beogradski sajam knjiga 63. put održava od 21. do 28. listopada pod motom – Pišem, dakle postojim, a ove godine je zemlja partner sajma Maroko. Riječ je o najvećem regionalnom sajmu posvećenom knjizi, promociji književnog stvaralaštva, odgoja i obrazovanja. Uz Sajam ide vrlo profiliran prateći program, a to obuhvaća promocije knjiga, prezentacije, predavanja, okrugle stolove i tribine.

Na Sajmu se okuplja više od tisuću stranih i lokalnih izlagača, na površini od gotovo 30.000 četvornih metara. Dosad je Sajam posjetilo više od 150.000 posjetitelja iz šireg područja Beograda, cijele Srbije, a i iz Hrvatske i BiH.


(HGK)


 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz