Hrvatski inovatori osvojili osam odličja na Sajmu inovacija IENA 2016.

Slika /slike 1/HINA/P-H20161030000206.jpg

U konkurenciji više od 700 inovacija iz 28 zemalja na 68. Međunarodnom sajmu inovacija - IENA 2016. od 27. do 30. listopada u Nuernbergu, hrvatski su inovatori osvojili osam odličja, od čega pet zlatnih.

U konkurenciji više od 700 inovacija iz 28 zemalja na 68. Međunarodnom sajmu inovacija - IENA 2016. od 27. do 30. listopada u Nuernbergu, hrvatski su inovatori osvojili osam odličja, od čega pet zlatnih, priopćeno je iz Udruge inovatora Hrvatske.

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske, i uz potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore, na toj uglednoj međunarodnoj smotri inovacija UIH je predstavio osam hrvatskih inovacija, od kojih su četiri inovacije mladih hrvatskih inovatora.

Međunarodni sajam inovacija IENA 2016., tradicionalno okupljalište inovatora i poduzetnika, okupio  je ove godine u Nuernbergu inovatore pojedince i organizacije iz cijelog svijeta. Više od 700 ideja, uglavnom novih proizvoda iz svih područja i svakodnevnog života predstavljeno je javnosti po prvi puta.

Naglasak ovogodišnjeg sajma bio je na kućanskim proizvodima, proizvodima i sustavima sigurnosti, tehnološkom razvitku i praktičkim primjenama.

Veliku pozornost izazvale su prezentacije četri mlada hrvatska inovatora, koji su osvojili tri zlatne medalje i jednu brončanu medalju.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Strana tržišta i prilike