Hrvatski inovatori na 7. Izložbi kreativnosti i inovacija „Euroinvent“

U Rumunjskoj je između 14.-16. svibnja 2015. godine održana 7. Izložba kreativnosti i inovacija pod nazivom Euroinvent, na kojoj su 6. godinu  uzastopno sudjelovali i hrvatski inovatori, osvojivši 14 vrijednih odličja za 10 izloženih inovacija.
 

U rumunjskom gradu Iasiju održana je između 14.-16. svibnja 2015. godine 7. Izložba kreativnosti  i inovacija pod nazivom Euroinvent. Euroinvent je nova izložba inovacija, koja je zadnjih godina postala značajna izložba s brojnim inozemnim izlagačima i visokom razinom rumunjskih inovatora, što je čini najvećom istočno-europskom smotrom inovatora. Izložba potiče kreativnost i inovativnost a sedmo izdanje pokazalo je više od 450 izložaka/izuma i projekata, predstavljenih od 250 inovatora iz 30-tak zemalja, a istu je tijekom tri dana posjetilo više od 40.000 posjetitelja.
 
Šestu godinu uzastopno sudjelovali su i hrvatski inovatori koji su na Euroinventu ostvarili velik uspjeh, osvojivši 14 vrijednih odličja za 10 izloženih inovacija. Sjajan niz hrvatskih odličja čini 6 zlatnih, 4 srebrne, i 4 posebne nagrade i trofeja.
 
Dobitnici zlatnih odličja su Rosa Ferinčević, za „Acidosalus baby“, Darija Breitenberger i Maks Udov za „HERBAFERTIL“, Snježana Firšt Rogale i Dubravko Rogale  za „Integrirani tehnički podsustavi za inteligentnu vojnu i zaštitnu odjeću“, Mirjana Brlečić za „Nikel inovativni putni set kozmetike“, Tomislav Bronzin za „C@N eMotion-Prepoznavanje izraza lica i emocija“ i Anita Bušić za „BodyRecog“. Srebrna odličja osvojili su Rosa Ferinčević za „Acidosalus zubna pasta 3u1“, Anamarija Medved za „Sprava za bojanje uzoraka na kosi u jednoj ili više boja, u jednom nanošenju“, Nada Žiljak za „Infraredesign art“ i  Jakov Soldić i Josip Horvat Udruga inovatora FSB-a  za „MAG-REG“.
 
Veliki hrvatski uspjeh čine i 4 posebne nagrade i trofeja rumunjskih i međunarodnih institucija. Vrlo vrijedan trofej WIIPA /Svjetske organizacije inovatora osvojila je renomirana zagrebačka poduzetnica i inovatorica Rosa Ferinčević za svoje nove inventivne proizvode Acidosalus zubna pasta 3u1 i Acidosalus baby. Zlatna Medalja AGEPI, Moldavskog patentnog ureda pripala je Dariji Breitenberger i Maksu Udov za Herbafertil, a poljsko odličje fundacije Eurobusiness Haller Anamariji Medved za „Sprava za bojanje uzoraka na kosi u jednoj ili više boja, u jednom nanošenju“.  Posebna nagrada Euroinventa „CYBERLIFE AWARD“, jedna od najprestižnijih nagrada, pripala je Aniti Bušić za BodyRecog.
 

Pisane vijesti | Događanja | Uspješne priče