Hrvatski ICT sektor ostvaruje 21 milijardu kuna prihoda i zapošljava više od 22.000 ljudi

Slika /slike/P-FAH-H2245776.jpg

Izvoz softvera i IT usluga narastao je, samo u posljednje dvije godine, za čak 45% i dosegao 1,87 milijardi kuna.

Hrvatski ICT sektor ostvaruje 21 milijardu kuna prihoda i zapošljava više od 22.000 ljudi istaknuto je prigodom susreta HUP- Udruge Informatičke i komunikacijske djelatnosti (HUP ICT) s predstavnicima medija. Trend otvaranja novih radnih mjesta poglavito je izražen u području razvoja softvera i računalnih usluga, koji raste po prosječnoj godišnjoj stopi od 10% u zadnjih sedam godina. Izvoz softvera i IT usluga narastao je, samo u posljednje dvije godine, za čak 45% i dosegao 1,87 milijardi kuna.
 
Prvo polugodište obilježio je nastavak rada na uspostavljanju i jačanju e-poslovanja putem inicijativa za ubrzanu primjenu e-računa u javnom i privatnom sektoru. Članovi HUP-ICT-a bili su posebno aktivni na pripremi pilot projekta "e-računa za korisnike državne uprave". HUP ICT najavio je osnivanje zaklade za pomoć mladima koji se žele razvijati u smjeru prirodnih i tehničkih znanosti, s naglaskom na računarstvo i IT.
 
Na ovaj način želi se pridonijeti rješenju problema nedovoljnog broja IT stručnjaka u Hrvatskoj. Trend otvaranja novih radnih mjesta poglavito je izražen u području razvoja softvera i računalnih usluga, koji raste po prosječnoj godišnjoj stopi od 10% u zadnjih sedam godina. Izvoz softvera i IT usluga narastao je, samo u posljednje dvije godine, za čak 45% i dosegao 1,87 milijardi kuna.
 
(Poslovni dnevnik)


Vijesti iz medija | Uspjesi izvoznika | Hrvatski izvoz