Hrvatski dan u gradu Vannesu, u regiji Bretanji

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/Hrvatski dani u Bretaniji.jpg

Prilikom otvorenja Hrvatskog dana na "Tjednu zaljeva Morbihan", koji se do nedjelje održava u gradu Vannesu, u regiji Bretanji, istaknuto je kako Hrvatska, prema podacima eVisitora, trenutačno bilježi 12 posto više dolazaka i noćenja francuskih gostiju u Hrvatsku nego u isto vrijeme 2016. godine.

Prema podacima eVisitora, trenutačno bilježimo 12 posto više dolazaka i noćenja francuskih gostiju u Hrvatsku nego u isto vrijeme 2016. godine, koju smo zaključili sa 6, odnosno 8 posto više dolazaka i noćenja, kazala je direktorica Ureda Hrvatske turističke zajednice u Parizu Danijela Mihalić Đurica prilikom otvorenja Hrvatskog dana na "Tjednu zaljeva Morbihan", koji se do nedjelje održava u gradu Vannesu, u regiji Bretanji.
 
Istaknula je i kako bi turisti iz Francuske posljednjih godina sigurno bili brojniji da je bilo više zrakoplovnih linija.
 
Zadarsko je područje ove godine iznimno popularno i zbog dolaska velikog francuskog turoperatora Pierre & Vacances u Crvenu luku pokraj Pakoštana, kazala je.
 
Tome svakako, dodala je, pridonosi i pojavljivanje Hrvatske na svim važnijim turističkim i specijaliziranim sajmovima te maritimnim događanima kakav je europski festival mora i maritimne baštine "Tjedan zaljeva Morbihan" u Vannesu, gdje Hrvatsku predstavlja 19-člana delegacija Splitsko-dalmatinske županije, ali i činjenica da je Hrvatska svrstana u red zemalja u kojima se turisti osjećaju sigurno.
 
Na Hrvatskom danu, koji su u Selu europske maritimne baštine u Vannesu organizirali Udruga Cronaves iz Splita, Udruga Palagruža iz Komiže i Ured HTZ-a u Parizu, predstavljena je manifestacija "Dani u Vali", koja će se u rujnu održati u Starome Gradu na otoku Hvaru.
 
Cilj manifestacije "Dani u Vali" jest njegovanje hrvatske maritimne baštine i okupljanje tradicionalnih brodova cijeloga Jadrana na jednom festivalu poput ovoga u Francuskoj.
 
(Hina)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz