Hrvatski brend namirnica osvaja nova tržišta

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_157152221_cr.jpg

Prva hrvatska plant-based linija, Planet of Plants, probila se, nakon Slovenije i Srbije, na mađarsko tržište gdje se trenutno može pronaći u francuskom trgovačkom lancu Auchan. Planet of Plants linija je proizvoda osmišljena u suradnji Zvijezde i PIK Vrbovca.

Prva hrvatska plant-based linija, Planet of Plants, probila se na mađarsko tržište gdje se trenutno može pronaći u francuskom trgovačkom lancu Auchan. Cilj proširenja na inozemna tržišta Zvijezda i PIK Vrbovec počeli su ostvarivati od početka proizvodnje šireći se prvo u Sloveniju, a nedugo zatim i u Srbiju.

Sljedeća na redu je Mađarska, gdje se trenutno može pronaći velik asortiman proizvoda inovativne linije. Planet of Plants linija je proizvoda osmišljena u suradnji Zvijezde i PIK Vrbovca.

Proizvodi su pripremljeni od namirnica 100% biljnog podrijetla, ne sadrže soju ni gluten, meso, mlijeko, jaja ili med, što ih čini odličnim izborom za sve planove prehrane, kao i sve one koji žele u svoju prehranu uvesti što više proizvoda biljnog podrijetla.

“Od lansiranja proizvoda na tržište 2021., potrošači su vrlo brzo prepoznali kvalitetu i okus proizvoda linije Planet of Plants. U svega nekoliko mjeseci prisustva na policama ostvarili smo odlične rezultate, što nas je u Zvijezdi potaknulo na daljnje razvijanje novih proizvoda i njihovo širenje u inozemstvo.

Nakon Slovenije i Srbije, odlučili smo se za Mađarsku i jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svijetu, francuski Auchan, kako bi što veći broj ljudi mogao uživati u Planet of Plants proizvodima”, izjavio je predsjednik Uprave Zvijezde, Tomislav Alagušić.

“Veseli nas činjenica da se ovakvom brzinom širi prva hrvatska linija proizvoda biljnog podrijetla, što je veliki pokazatelj kako i u Hrvatskoj ima dovoljno znanja i iskustva za razvoj proizvoda koji prate svjetske trendove”, izjavio je Slaven Ružić, predsjednik Uprave PIK Vrbovca.

Linija Planet of Plants trenutno nudi 11 proizvoda temeljenih na isključivo namirnicama biljnog porijekla, od majoneze, delikates umaka, okruglica i mljevenog, hot doga i salame, napravljenih od proteina suncokreta, graška i krumpira.

(Poslovni dnevnik)

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz