Hrvatske tvrtke na sajmu IDEX 2019 u Abu Dhabiju

Slika /slike 1/Branitelji, vojska/shutterstock_46817356.jpg

U Abu Dabiju se od 17. do 21. veljače održava Sajam naoružanja i vojne opreme IDEX 2019, najveći svjetski sajam vojne i obrambene industrije i tehnologije – International Defence Exhibition and Conference. HGK organizira nastup hrvatskih tvrtki Šestan Busch d.o.o. iz Preloga, Galeb d.d. iz Omiša, Čateks d.d. iz Čakovca te Agencija Alan d.o.o., DOK-ING d.o.o. i Odjeća d.o.o. iz Zagreba.

U Abu Dabiju se od 17. do 21. veljače održava Sajam naoružanja i vojne opreme IDEX 2019, najveći svjetski sajam vojne i obrambene industrije i tehnologije – International Defence Exhibition and Conference.

IDEX je jedina Međunarodna izložba iz sektora naoružanja i vojne opreme koja se održava na području MENA regije (područje Bliskog istoka i sjeverne Afrike) i koja prikazuje najnoviju tehnologiju iz područja vojne industrije i obrane na kopnu, moru i zraku.

To je jedinstvena platforma za uspostavljanje i jačanje odnosa s vladinim sektorima, tvrtkama i oružanim snagama u cijeloj regiji i svijetu.

IDEX se održava pod pokroviteljstvom Sheikha Khalifa Bin Zayed Al Nahyana, predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata, te se očekuje 1.200 izlagača i 105.000 posjetitelja iz cijeloga svijeta.

IDEX se održava svake druge godine u Abu Dhabi National Exhibition Centreu (ADNEC) u Abu Dhabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, a svrstava se među najveće svjetske vojne sajmove namijenjene kopnenoj vojsci te protuzračnoj obrani. U sklopu sajma održava se i najveći sajam pomorske obrane i izložba pomorske sigurnosti u regiji NAVDEX 2019.

Hrvatska gospodarska komora organizira nastup hrvatskih tvrtki na izložbenom prostoru od 162 četvorna metra sa sljedećim izlagačima: Šestan Busch d.o.o. iz Preloga, Galeb d.d. iz Omiša, Čateks d.d. iz Čakovca te Agencija Alan d.o.o., DOK-ING d.o.o. i Odjeća d.o.o. iz Zagreba.

Hrvatsku gospodarsku komoru na sajmu će predstavljati potpredsjednik za industriju i energetiku Tomislav Radoš, direktorica sektora za industriju Tajana Kesić Šapić te poslovni tajnik Zajednice proizvođača sredstava za posebne namjene Stipe Džapo.

(HGK)

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz