Hrvatske tvrtke na Međunarodnom sajmu VIETNAMEXPO 2018.

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_110479439_cr.jpg

Vijetnamski Međunarodni sajam VIETNAMEXPO 2018. održan je u Hanoiu od 11. do 15. travnja 2018. godine, pod pokroviteljstvom vijetnamske Vlade i uz suradnju Ministarstva industrije i trgovine. Po prvi puta su nastupile dvije hrvatske prehrambene tvrtke, Podravka i Voštane predstavljajući se svojim proizvodnim asortimanom.

Vijetnamski međunarodni sajam VIETNAMEXPO 2018. održan je u Hanoiu od 11. do 15. travnja 2018. godine, pod pokroviteljstvom vijetnamske Vlade i uz suradnju Ministarstva industrije i trgovine.

Tijekom proteklih 27 godina, VIETNAM EXPO je postao jedna od najvećih i najvažnijih međunarodnih gospodarskih događaja u JI Aziji. EXPO svojom dinamikom i promidžbenim aktivnostima donosi mogućnost povezivanja vijetnamskih i međunarodnih tvrtki.

Po prvi puta su, na nekom sajmu u JI Aziji, pa tako i Vijetnamu, nastupile dvije hrvatske prehrambene tvrtke, Podravka i Voštane predstavljajući se svojim proizvodnim asortimanom. Sajam Vietnam EXPO 2018. Podravki i Voštanama je prilika za predstavljanje svojih gospodarskih potencijala i uspostavljanje odnosa s potrošačima i gospodarstvenicima u regiji JI Azije.

Na hrvatskom štandu, na kojem je i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Maleziji predstavilo Hrvatsku kao turističku destinaciju, svakodnevno su se po nekoliko puta održavale degustacije koje su okupljale velik broj posjetioca.

Veleposlanik RH u Maleziji Krešo Glavač je održao nekoliko sastanaka s organizatorima EXPO-a i zainteresiranim gospodarstvenicima, a vijetnamska tvrtka Hanoi HDV Trade uz pokazani interes za širom distribucijom u Vijetnamu te potpisala jednogodišnji ugovor o suradnji i zastupanju s Podravkom i Voštane.

Ovogodišnja zemlja partner EXPO-a je Rusija, a zapažen nastup po broju tvrtki i izlagača imale su Južna Koreja, Kina, a iz EU Madžarska, Češka i po prvi put Hrvatska za koju je vladalo veliko zanimanje kako javnosti tako i medija.

(MVEP)
 

Pisane vijesti | Sajmovi | Strana tržišta i prilike