Hrvatske tvrtke na Međunarodnom festivalu vina i gastronomije "Sarajevo vino fest"

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/preview.jpg

U hotelu Holiday u Sarajevu od 15. do 16. veljače 2019. godine, održan je Međunarodni festival vina i gastronomije „Sarajevo vino fest“ na kojem je sudjelovalo više od 60 izlagača. Pored izlagača iz BiH, sudjelovali su izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, a posredstvom distributera festival je bio prilika i da se probaju vina iz Francuske, Italije, Španjolske, Portugala, Amerike, Novog Zelanda.

U hotelu Holiday u Sarajevu od 15. do 16. veljače 2019. godine, održan je Međunarodni festival vina i gastronomije „Sarajevo vino fest“ na kojem je sudjelovalo više od 60 izlagača, najboljih proizvođača vina i gastro proizvoda kako iz BiH tako iz čitave regije.

Prema izjavama organizatora, cilj Festivala je bio promocija vinske industrije i kulture vina, turizma, ugostiteljstva i proširenje gastro ponude. Posebno su naglasili kako su zadovoljni što su uspjeli  očuvati ovu već tradicionalnu manifestaciju i ponovo ugostiti prestižne vinarije kako iz BiH tako i čitave regije.

Pored izlagača iz BiH, na festivalu vina su sudjelovali izlagači iz: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, a posredstvom distributera festival je bio prilika i da se probaju vina iz: Francuske, Italije, Španjolske, Portugala, Amerike, Novog Zelanda.

Uz dobru ponudu pića i gastronomskih delicija, za posjetitelje je bio upriličen i bogati kulturno zabavni program klape Niko iz Zadra.

Sarajevo vino fest jedinstven je događaj, koji je tijekom proteklih godina stekao regionalnu reputaciju i postao nezaobilazno mjesto susreta svih značajnijih regionalnih i europskih vinara i vinarija, proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića, te velikog broja predstavnika gastro industrije mliječnih i mesnih proizvoda.

Od hrvatskih vina, na festivalu su predstavljena vina vinarije Iločki podrumi, Kutjevo, vinarija Antunović s Pelješca, te vina s otoka Hvara i istarska vina.

(MVEP)
 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz