Hrvatske tvrtke na „GRAPOS – EXPO 2018“ u Gračanici

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_109910375_cr.jpg

Na 9. Međunarodnom sajmu poduzetništva i obrta „GRAPOS – EXPO 2018“, koji se održavao od 24. do 28. travnja 2018. u Gračanici, na izložbenom prostoru Hrvatske obrtničke komore prisustvovale su Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Obrtnička komora Karlovačke županije, kao i predstavnici osam obrtničkih radnji iz Republike Hrvatske.

9. Međunarodni sajam poduzetništva i obrta „GRAPOS – EXPO 2018“, održavao se u razdoblju od 24. do 28. travnja 2018. u Gračanici, u organizaciji tvrtke Boms–expo i suorganizaciji Općine Gračanica. Partner ovogodišnje manifestacije bila je Hrvatska obrtnička komora (HOK).

Ova sajamska manifestacija već devetu godinu zaredom okuplja izlagače i posjetitelje iz svih dijelova Bosne i Hercegovine te inozemstva. Na ovogodišnjem izdanju predstavilo se oko 330 izlagača iz Bosne i Hercegovine i šest zemalja okruženja te Europske unije.

Na izložbenom prostoru HOK-a prisustvovale su Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Obrtnička komora Karlovačke županije, kao i predstavnici osam obrtničkih radnji iz Republike Hrvatske: Unito - Varaždin, Lamela - Macinec, ZZR DUNI - Kumrovec, SPONA - Zagreb, Habuš - Velika Gorica, Mesingana galanterija Đuretić - Velika Gorica, Promega – Radoboj i Asesesor – Zagreb. Uz navedene obrtničke radnje, na sajmu je također predstavljeno dodatnih četrnaest tradicijskih obrta iz Republike Hrvatske, a Obrtnička komora Istarska održala je dobro posjećenu eno-gastro prezentaciju Istarske županije.

Organizatori su jako zadovoljni posjetom koji je među najboljima dosad, a svoje zadovoljstvo nisu krili ni izlagači koji su tijekom sajma sklopili nova partnerstva i ugovorili poslove.

Posebnu pažnju velikog broja nazočnih privukla je manifestacija dodjele priznanja, odnosno  svojevrsna svečanost zatvaranja službenog dijela sajma. Specijalno priznanje za originalnost prezentacije uručeno je tom prigodom tvrtkama Lović & Co i BH Motors te Udruženju žena Gračanica, dok je priznanje za životno djelo uručeno Putničkoj agenciji Elketours.

Priznanje Zlatni grapos dodijeljeno je tvrtki Kovan M.I., Srebreni grapos Hrvatskoj obrtničkoj komori, dok je Brončani grapos uručen tvrtki Hajrić prom.

(MVEP)
 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz