Hrvatske tvrtke na Gamescomu 2017.

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_173658530.jpg

Sedam hrvatskih informatičkih tvrtki koje se bave razvojem računalnih igara nastupile su na sajmu Gamescom 2017., najvećem svjetskom sajmu digitalne zabave u organizaciji HGK i Klastera hrvatskih proizvođača računalnih igara.

Sedam hrvatskih informatičkih tvrtki koje se bave razvojem računalnih igara nastupile su na sajmu Gamescom 2017., najvećem svjetskom sajmu digitalne zabave u organizaciji HGK i Klastera hrvatskih proizvođača računalnih igara (engl. Croatian Game Developers Association – CGDA).
 
Gamescom se prostirao na čak 193.000 četvornih metara sa više od 800 izlagača iz 50 država. Sajam se održavao u Kölnu, a bio je otvoren od 22. kolovoza do 26. kolovoza.
 
Na ovogodišnjem Gamescomu nastupali su Reboot, LGM Games, Iron Ward, Exordium Games, Gamepires, Croteam i Phageborn, koji su okupljeni u Grupaciji za računalne igre pri Udruženju za informacijske tehnologije HGK.
 
S obzirom da je riječ o tvrtkama koje gotovo sto posto svojih prihoda ostvaruju na svjetskom tržištu, a cijeli domaći sektor proizvodnje računalnih igara bilježi godišnju stopu rasta od čak 50 posto, promocija na internacionalnim sajmovima i inozemnim tržištima od izuzetne su važnosti.
 
(HGK)
 

Pisane vijesti | Strana tržišta | Hrvatski izvoz