Hrvatske IT tvrtke na osmom uzastopnom sajmu Bakutel u Azerbajdžanu

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_280790978_cr.jpg

Osmu godinu zaredom HGK organizira sudjelovanje hrvatskih informatičkih tvrtki na sajmu Bakutel u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana. Na hrvatskom nacionalnom štandu kao izlagači predstavile su se tvrtke Banksoft, Span, Factory X, Info Novitas i Domena.com.

Osmu godinu zaredom Hrvatska gospodarska komora je organizirala sudjelovanje hrvatskih informatičkih tvrtki na sajmu Bakutel u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana, koji se održao od 4. do 7. prosinca.

Ovo 24. izdanje Bakutela službeno je otvorio ministar prometa, komunikacija i visokih tehnologija Azerbajdžana Ramin Guluzade.  Prvi je dan sajam posjetila visoka delegacija na čelu s predsjednikom Azerbajdžana İlhamom Əliyevim.

Na hrvatskom nacionalnom štandu, čiju je gradnju organizirala HGK, kao izlagači predstavile su se tvrtke Banksoft, Span, Factory X, Info Novitas i Domena.com.

Poslovni su razgovori organizirani u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Azerbajdžanu. I prije no što su hrvatski informatičari stigli u Baku, za izlagače i članice izaslanstva su, prema njihovim interesima za lokalne partnere, dogovoreni poslovni sastanci.

Zagrebačka informatička tvrtka Banksoft, specijalizirana za softverska rješenja za bankarstvo, nakon sudjelovanja 2013. godine na Bakutelu sklopila je ugovor s azerbajdžanskim MiliKartom, tvrtkom za stručnu bankarsku uslužnu potporu koju je osnovalo 18 tamošnjih banaka, ali i Europska banka za obnovu i razvoj. Banksoft je MiliKartu prodao suvremeno softversko rješenje za mobilno bankarstvo, a sada ovdašnjem tržištu nudi niz drugih rješenja iz svog portfelja.

Tvrtka Span, jedna od najvećih na hrvatskom IT tržištu, više se od 20 godina bavi razvojem softvera i sistemskom integracijom. Projektiraju, razvijaju i održavaju informacijske sustave za klijente u stotini država na pet kontinenata. Span je 2016. godine otvorio ured u Bakuu kako bi svojim korisnicima omogućio isporuku vrhunskih rješenja uz lokalnu potporu.

Tvrtka Factory X iz Čakovca na svom prvom sudjelovanju na Bakutelu predstavlja softver DomIS za optimizaciju poslovnih procesa u domovima za starije i nemoćne. Info Novitas iz Zagreba bavi se razvojem i implementacijom raznih informatičkih rješenja, uključujući CMS, CRM i mobilne aplikacije. Tvrtka Domena.com iz Zagreba predstavlja svoj redakcijski sustav koji preko web-sučelja upravlja bazom podataka, članaka, slika, stranica i oglasa.

(HGK)
 

Pisane vijesti | Sajmovi | Strana tržišta i prilike