Hrvatska tehnologija koristi se u razminiranju Palmire

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_110479439_cr.jpg

Roboti za razminiranje – Uran 6, rađeni su po licenci hrvatske tvrtke DOK-ING, temelje na modelu MV-4, a radi se o jednom od najboljih robotiziranih sustava za razminiranje, čiju je licencu osim ruske, kupila i američka vojska.

Stručnjaci Međunarodnog protuminskog centra Oružanih snaga Ruske Federacije u sastavu specijalnog odreda za razminiranje krenuli su u Palmiru.

U sastavu konvoja nalaze se oklopni transporteri BTR 82A, roboti za razminiranje Uran 6 i sve drugo neophodno za organizaciju baznog kampa, kao i cisterne za gorivo.

Roboti za razminiranje – Uran 6, rađeni su po licenci hrvatske tvrtke DOK-ING, te se temelje na modelu MV-4, a radi se o jednom od najboljih robotiziranih sustava za razminiranje, čiju je licencu osim ruske, kupila i američka vojska.

Zadatak vojnih stručnjaka je razminiranje antičkog grada Palmire, kao i stambenih četvrti i objekata infrastrukture, a pirotehničari Međunarodnog protuminskog centra Ministarstva obrane Ruske Federacije, moraju ispitati područje od preko 180 000 hektara.

(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Uspjesi izvoznika | Hrvatski izvoz