Hrvatska se uspješno predstavila na turističkom sajmu u Madridu

Slika /slike 1/Turizam/shutterstock_262850063_cr.jpg

Međunarodni turistički sajam “Feria International de Turismo – FITUR“ održan je u Madridu u razdoblju od 17. do 21. siječnja ove godine. Uz HTZ, svoje programe predstavili si i suizlagači: TZ Dubrovačko-neretvanske županije i TZ grada Zagreba te agencije i tvrtke: Abacus Tours, Aronda Adriana Travel, Atlas, Croatia Airilines, Guliver Travel, Kompas HR, Nave travel i Unilane, kao i Super tours Incoming posebnim štandom.

Međunarodni turistički sajam “Feria International de Turismo – FITUR“ održan je u Madridu u razdoblju od 17. do 21. siječnja ove godine. Protezao se na 65.500 m2 prostora te okupio više od 10.000 tvrtki iz 165 zemalja svijeta. 

Hrvatska se i ove godine uspješno predstavila na prikladno dizajniranom štandu Hrvatske turističke zajednice. Uz HTZ, svoje programe predstavili si i suizlagači: TZ Dubrovačko-neretvanske županije i TZ grada Zagreba te agencije i tvrtke: Abacus Tours, Aronda Adriana Travel, Atlas, Croatia Airilines, Guliver Travel, Kompas HR, Nave travel i Unilane, kao i Super tours Incoming posebnim štandom.

Sajam su pratila i druga događanja vezana za turizam. Tako je  održano i četrnaesto izdanje UNWTO nagrada u turizmu u kategorijama: UNWTO za izvrsnost i inovacije za nevladine organizacije, UNWTO nagrada za  izvrsnosti i inovacije za poduzeća, UNWTO nagrada za izvrsnosti i inovacije u javnim politikama i upravljanju te UNWTO nagrada za izvrsnost i inovacije u istraživanju i tehnologijama.

Na natječaj je bilo prijavljeno 128 projekata iz 55 zemalja.  Hrvatska je ušla u finale u kategoriji istraživanja i tehnologija s projektom HTZ-a pod nazivom “e-Visitor“ te osvojila treće mjesto.
 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz