Hrvatska proglašena najpoželjnijom destinacijom Europe

Slika /slike 1/Turizam/P-H20160831000604.jpg

Čitatelji Wanderlusta, jednog od najpoznatijih i najstarijih travel magazina na svijetu, Hrvatsku su proglasili najpoželjnijom europskom destinacijom i to u sklopu Wanderlust Reader Travel Awardsa. Hrvatska je ovim izborom iza sebe ostavila poznate svjetske destinacije kao što su Španjolska, Italija, Grčka i Francuska.

Nakon što je nedavno prestižni Lonely Planet uvrstio Hrvatsku među top 10 zemalja koje treba posjetiti u idućoj godini, odlične vijesti za našu zemlju stižu iz još jednog uglednog britanskog medija specijaliziranog za putovanja.

Riječ je o Wanderlustu, jednom od najpoznatijih i najstarijih travel magazina na svijetu, čiji su čitatelji Hrvatsku proglasili najpoželjnijom europskom destinacijom i to u sklopu Wanderlust Reader Travel Awards natjecanja, javlja HRT.

“Ovo je veliko priznanje i odličan uspjeh hrvatskog turizma, a da je tome tako najbolje potvrđuje podatak kako je Hrvatska ovim izborom iza sebe ostavila poznate svjetske destinacije kao što su Španjolska, Italija, Grčka i Francuska. Wanderlustova priznanja i nagrade dodjeljuju se najpoželjnijim destinacijama, turoperatorima i zrakoplovnim prijevoznicima iz cijelog svijeta, a kontinuirano prisustvo Hrvatske i hrvatskih destinacija prilikom proglašenja najboljih potvrđuju status i ugled hrvatskog turizma u globalnim okvirima”, poručio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

Wanderlust je Hrvatsku opisao kao dragulj Jadrana kojeg krase upečatljivi otočni krajolici, bogata kulturna baština te predivan povijesni grad Dubrovnik, koji je prošle godine pobijedio u kategoriji za najpoželjniji europski grad.

“Ova nagrada veliko je priznanje i još jedna potvrda kvalitete naše turističke ponude. Posebnu vrijednost dodatno joj daje to što je biraju čitatelji, koji su u konačnici i naši gosti, a koji su Hrvatsku prepoznali kao najpoželjniju europsku turističku destinaciju”, izjavila je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta. Dodajmo i to kako je proglašenje rezultata održano u Britanskom muzeju u Londonu, u sklopu najvećeg svjetskog turističkog sajma World Travel Market (WTM).

(Poslovni dnevnik)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Hrvatski izvoz