Hrvatska predstavljena na festivalu nacionalnih kuhinja „Food Planet“ u Novom Sadu

Slika /slike 1/Poljoprivreda i ribarstvo/kulen-EU.jpg

U okviru festivala „Food Planet“ u Novom Sadu upriličeno je predstavljane Hrvatske kroz slavonsku kuhinju i vina podruma Papak iz Iloka, u organizaciji  Veleposlanstva RH u Beogradu, predstavništva HGK u  Srbiji i Hrvatskog poslovnog kluba.

U okviru festivala „Food Planet“ u Novom Sadu 25. svibnja 2018. godine upriličeno je predstavljane Republike Hrvatske kroz slavonsku kuhinju (tradicionalni baranjski kulen) i vina podruma Papak iz Iloka, u organizaciji  Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu, predstavništva Hrvatske gospodarske komore (HGK) u Republici Srbiji i Hrvatskog poslovnog kluba.

Riječ je o drugom festivalu nacionalnih kuhinja u organizaciji dvije vodeće medijske agencije „Color Media Communications“ i „Ninamedia“. Ova manifestacija okupila je predstavnike 21 zemlje svijeta, od SAD-a preko Hrvatske do Koreje, koji su predstavljali svoje gastronomske, kulturne i turističke osobitosti.

Tijekom dana i do kasnih večernjih sati na glavnom i najprometnijem novosadskom trgu mogla se čuti glazba renomiranih hrvatskih pjevača i klapa. Održan je i prigodni kulturno umjetnički program, uz nastup ženskog pjevačkog zbora Hrvatskog kulturno umjetničkog društva (HKUD) Stanislav Preprek iz Novog Sada, na oduševljenje brojne publike, koja je uglas sa zborom pjevala poznate hrvatske tradicijske i popularne zabavne pjesme.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Beogradu Gordan Bakota uvodno je pozdravio nazočne i zahvalio organizatorima i svim sudionicima na izuzetno uspješnim hrvatskim prezentacijama te istaknuo pozitivne trendove u turističkoj razmjeni Hrvatske i Srbije. Također je tom prigodom  pozvao okupljene građane da u što većem broju posjete Hrvatsku, koja je dokazala da brine o svim svojim gostima, pružajući im mogućnost da u miru i sigurnosti uživaju u sve bogatijoj i kvalitetnijoj turističkoj ponudi.

,,Food planet” se svojim konceptom već nakon prve godine održavanja izdvojio na popisu događanja koja se svrstavaju u red vodećih kulturnih i promotivno turističkih manifestacija Novog Sada. Veleposlanstvo RH u Beogradu ocijenilo je svoju odluku o prihvaćanju organizacije ovogodišnjeg predstavljanja Republike Hrvatske u glavnom gradu AP Vojvodine, uz minimalne troškove i u suradnji s predstavništvom HGK i HPK, kao pun pogodak.

(MVEP)
 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz