Hrvatska poduzetnica-inovatorica na Globalnom poduzetničkom summitu

Slika /slike/Foto s Google Drive zdravlje/shutterstock_131795594_cr.jpg

Hrvatska poduzetnica Josipa Majić uz američkog i kenijskog predsjednika otvorila je Globalni poduzetnički summit u Nairobiju. Mlada inovatorica osmislila je ručno rađenu igračku za djecu od organskih materijala koja u sebi ima ugrađene medicinske senzore.

Mlada hrvatska poduzetnica Josipa Majić zvijezda je ovogodišnje plenarne sjednice Globalnog poduzetničkog summita koji se održava u glavnom gradu Kenije Nairobiju.
 
Josipu Majić je američki predsjednik Barack Obama pozvao da uz njega, kenijskog predsjednika Uhuru Kenyattu i nekoliko mladih afričkih poduzetnika bude govornik na otvaranju konferencije.
 
Joispa Majić je poduzetnica-inovatorica, suosnivačica s Anom Buricom startup tvrtke koja ima 16 zaposlenih u Londonu i Zagrebu. Osmislile su projekt Teddy the Guardian, ručno rađenu igračku za djecu od organskih materijala koja u sebi ima ugrađene medicinske senzore. Riječ je o medvjediću namijenjenom bolesnoj djeci. Pametna igračka prati dječje vitalne znakove pomoću senzora i zbog toga ju je odlično smjestiti u bolnicu jer mjeri otkucaje srca, tlak, saturaciju kisikom, temperaturu, a predstavljen je prošle godine na sajmu potrošačke elektronike International CES u Las Vegasu.
 
Prije Teddyja, Burica i Majić su s Petrom Milković osmislile iDermu, softversko rješenje koje dermatolozima omogućava prikupljanje velikih količina informacija o svakom pacijentu i kreiranje personaliziranog plana terapije kao i prognostike na osnovi tih informacija, umjesto uobičajenog one-size-fits-all pristupa koji se oslanja na bitno isti plan terapije s ponekim varijacijama.

Zahvaljujući iDermi bile su među mladim i uspješnim ljudima koje je Europska komisija odabrala da kroz priču o njihovim postignućima predstavi Hrvatsku kao novu članicu Europske unije.
 
(Poslovni dnevnik, Banka)
 

Vijesti iz medija | Događanja | Uspješne priče