Hrvatska na turističkom sajmu ITB u Berlinu

Slika /slike 1/HINA/BERLIN-SAJAM-702x432.jpg

U Berlinu je po 52. put održan najveći svjetski turistički sajam ITB. Na sajmu se tradicionalno među više od 180 zemalja predstavila i Republika Hrvatska, a Hrvatska turistička zajednica premijerno je nastupila s novim dizajnom štanda koji će se koristiti do 2022. godine.

U Berlinu je 6. ožujka 2018. svečano otvoren najveći svjetski turistički sajam ITB koji se ove godine održavao po 52. put. Na sajmu se tradicionalno među više od 180 zemalja predstavila i  Republika Hrvatska.

Hrvatska turistička zajednica premijerno je nastupila s novim dizajnom štanda koji će se koristiti do 2022. godine. Ministar Gari Cappelli i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, susreli su se s brojnim važnim partnerima s njemačkog tržišta poput: Jet2com, TUI, Expedia, Olimar, Germania, Eurowings, Condor, Thomas Cook Njemačka.

Pozitivne reakcije posjetitelja na sajmu ITB potvrđuju poziciju Hrvatske kao hit turističke destinacije. U 2018. godini očekujemo gotovo tri milijuna gostiju iz Njemačke, a posebnu pažnju usmjeravamo još boljem direktnom zračnom povezivanju naših zemalja. Ove nas godine očekuje više od dvadeset novih zračnih linija iz Njemačke koje će povezati brojne destinacije u Hrvatskoj s Njemačkom tijekom svih dvanaest mjeseci, istaknuo je ministar Cappelli.  Fokus u daljnjim promotivnim i razvojnim aktivnostima bit će na snažnijem razvoju selektivnih oblika turizma kao što su zdravstveni, ciklo, eno gastro, ruralni i mnogi drugi koji su vrlo zanimljivi posjetiteljima s ovog tržišta, zaključio je ministar.

Koliko nam je važno njemačko tržište i njemački gosti potvrđuje podatak da najviše sredstava predviđenih za marketinške aktivnosti ulažemo upravo na ovo tržište, dodao je u izjavi novinarima  direktor Glavnog ureda HTZ-a Staničić.

Tijekom prvoga dana sajma najveći je interes izazvao novi koncept i kreativno rješenje nastupa HTZ-a na turističkim sajmovima. Riječ je o radu „Povezivanje raznolikost i otvorenost“, tima Grupa + Arhikultura (Tihana Taraba, Filip Despot, Tvrtko Topić).

Pored Hrvatske turističke zajednice, svoju ponudu predstavio je i 21 suizlagač: TZŽ Splitsko-dalmatinske, TZŽ Šibensko-kninske, TZŽ Dubrovačko neretvanske, TZ Grada Zagreba, TZO Ston, Croatia Airlines, ID Riva, Katarina line, Valamar, Maistra, Perfecta Travel, Aronda Adriana Travel, Aminess (Laguna Novigrad), Plava Laguna, Abacus Tours, Crvena Luka, Liburnia Riviera hotels (Remisens), Sunčani Hvar, The Yachting Club, Arena Hospitality Group te Maricom d.o.o.

(MVEP)



Pisane vijesti | Sajmovi