Hrvatska na Međunarodnom turističkom sajmu f.re.e u Münchenu

Slika /slike 1/Turizam/P-H20160831000604.jpg

U Münchenu je u razdoblju od 22. do 26. veljače 2017. godine održan sajam putovanja i slobodnog vremena „f.re.e“. Riječ je o jednom od najznačajnijih sajmova za turizam Hrvatske jer se održava u Bavarskoj, regiji iz koje u Hrvatsku dolazi najveći broj njemačkih turista.

U Münchenu je u razdoblju od 22. do 26. veljače 2017. godine održan sajam putovanja i slobodnog vremena „f.re.e“. Turistički sajam „f.re.e“ (bivši CBR) najveći je i najposjećeniji turistički sajam u Bavarskoj i jedan je od najznačajnijih sajmova putovanja i aktivnog odmora u Njemačkoj i Europi.
 
Ujedno, riječ je o jednom od najznačajnijih sajmova za turizam Hrvatske jer se održava u Bavarskoj, regiji iz koje u Hrvatsku dolazi najveći broj njemačkih turista. Sajam je ove godine privukao rekordnih 135.000 posjetitelja, što je 13.000 više nego prošle godine, uz preko 1.300 izlagača iz 65 zemalja.
 
Ovogodišnji je sajam pokazao kako potražnja za putovanjima raste, a osobito je povećan interes u segmentu kampinga. Hrvatska je već tri puta bila zemlja partner sajma f.re.e., zadnji put 2014. godine, a zemlja partner ovogodišnjeg sajma bio je Egipat.
 
Hrvatska turistička zajednica predstavila se na štandu veličine 180 m2 na kojem su svoju ponudu također prezentirali: Valalta, Camping Village Šimuni, Hadria, TZŽ Šibensko-kninske, TZO Baška Voda, Bi Village, Hoteli Njivice, Jadrolinija, Easy a tent, Laguna Novigrad – Aminess, Jadranka kampovi, Camping best of Dalmatia, Novasol, Crv d.o.o., TZG Zagreba, Plava laguna, Istraturist.
 
Nastupom  HTZ-a i partnera na sajmu f.re.e u Münchenu napravljena je odlična promocija Hrvatske u sklopu priprema za turističku sezonu 2017. godine.
 

Pisane vijesti | Sajmovi | Hrvatski izvoz