Hrvatska na međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu

Slika /slike 1/Kultura/P-H20161011030375.jpg

Na Međunarodnom Sajmu knjiga u Frankfurtu tradicionalno će se i ove godine predstaviti Republika Hrvatska. Tema ovogodišnjeg nastupa Republike Hrvatske je "Hrvatska: povijest - kultura - život“.

Na ovogodišnjem Međunarodnom Sajmu knjiga u Frankfurtu, najvažnijoj svjetskoj godišnjoj manifestaciji posvećenoj knjizi, tradicionalno će se i ove godine predstaviti Republika Hrvatska u organizaciji Ministarstva kulture RH i udruge Brod kulture iz Zagreba.

Na sajmu, koji se održava od 19. do 23. listopada, Hrvatska će nastupiti s nizom kulturnih programskih aktivnosti; promocijama knjiga hrvatskih autora, razgovorima s autorima, urednicima, novinarima i dr. Tema ovogodišnjeg nastupa Republike Hrvatske je "Hrvatska: povijest - kultura - život“, navodi se u priopćenju.

Okosnicu ovogodišnjeg nastupa Hrvatske u Frankfurtu činit će predstavljanje sedamnaest istaknutih hrvatskih nakladnika, te sedam mladih autora koji će sebe i svoja djela predstaviti pod motom "Oni dolaze – 7 veličanstvenih mladih autora“: Zoran Antičević, Ružica Aščić, Katja Grcić, Ivan Jozić, Valent Pavlić, Iva Tkalec i Borna Vujčić. Uz nakladnike i autore, Hrvatska će u pet dana sajma predstaviti i hrvatski dizajn, kulturni turizam te svoje znamenitosti.

Tradicionalno, na Sajam u Frankfurt iz cijelog svijeta pristižu izdavači, nakladnici, agenti, vlasnici autorskih prava, filmski producenti, knjižari, autori, prevoditelji kako bi zajedno surađivali i poslovali. Na Sajmu izlaže oko 7000 nakladnika iz više od 130 zemalja Svijeta.

Na Sajmu sudjeluju sljedeći nakladnici: Alfa, Algoritam, Artizana, Dhar media, Evenio, Fraktura, Green Planet Travel, Hrvatska sveučilišna naklada, Kršćanska sadašnjost, Naklada Ljevak, Meandar Media, Naklada Pavičić, Naša djeca, Školska knjiga, Tekston, V.B.Z. i Verbum.
Hrvatski nastup na Sajmu knjiga pomogli su HEP, Badel 1862, Zagrebačka pivovara, Stock i Hrvatska turistička zajednica, ističe se u priopćenju.

(Hina)
 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Strana tržišta i prilike