Hrvatska na Međunarodnom sajmu "BOOT Düsseldorf 2018"

Slika /slike 1/boot-dusseldorf-boat-show-2018.jpg

Vodeći Međunarodni sajam nautike, brodica i vodenih sportova "BOOT Düsseldorf 2018" održan je u Düsseldorfu a na njemu se predstavilo oko 1.923 izlagača iz 68 država svijeta te ga je posjetilo gotovo 247.000 posjetitelja iz 94 zemlje svijeta. Republika Hrvatska je predstavila svoje proizvode i usluge. Pored marina i čarter ponuđača, svoje ponude predstavilo je i hrvatsko podmorje i ronilaštvo.

Vodeći međunarodni Sajam nautike, brodica i vodenih sportova „BOOT Düsseldorf 2018“ održan je u razdoblju od 20. do 28. siječnja 2018. godine u Düsseldorfu. Riječ je o specijaliziranom sajmu na kojem je ove godine svoje proizvode predstavilo oko 1.923 izlagača iz 68 država svijeta te kojeg je posjetilo gotovo 247.000 posjetitelja iz 94 zemlje svijeta.

Republika Hrvatska je značajno sudjelovala na ovoj sajamskoj manifestaciji te predstavila svoje proizvode i usluge. Pored marina i čarter ponuđača, svoje ponude predstavilo je i hrvatsko podmorje i ronilaštvo.

Prema riječima hrvatskih predstavnika, „BOOT“ za hrvatske tvrtke definitivno predstavlja vodeću sajamsku platformu u sektoru nautike u Europi, naročito u pogledu plasmana plovila. Naime, na „BOOT“-u se pojavilo dvadesetak hrvatskih tvrtki – izlagača, u sve tri glavne izlagačke kategorije: proizvodnja plovila, turistički aranžmani/marine/charter i ronjenje.

Zanimanje posjetitelja za Hrvatsku kao destinaciju bilo je iznimno veliko.

Angažiranost djelatnika Generalnog konzulata u Düsseldorfu bila je značajna, pripremljena i provedena na način koji je rezultirao ukupnošću spoznaje i dostojnim predstavljanjem Republike Hrvatske, poglavito završnim činom, posjetom hrvatskog izaslanstva u subotu 27. siječnja 2018. godine, predvođenog zastupnikom Sabora Republike Hrvatske Davorom Ivom Stierom, veleposlanikom RH u Berlinu dr. sc. Gordanom Grlićem-Radmanom i generalnim konzulom dr. sc. Ivanom Bulićem.

Hrvatsko izaslanstvo obišlo je hrvatske izlagače te održalo nekoliko sastanaka s čelnicima sajma.

Tako je hrvatsku delegaciju dočekao predsjednik uprave Sajma Düsseldorf Werner M. Dornscheidt te novi direktor tematskog sajma nautike BOOT Petros Michelidakis. Njemački sugovornici istaknuli su tom prigodom kako su hrvatski izlagači redoviti i važni poradi raznovrsne i atraktivne turističke ponude.

Generalni konzul dr. sc. Ivan Bulić održao je na sajmu radni sastanak s direktoricom Messe Düsseldorf – Predstavništvo za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Kosovo i Albaniju  Anom Dijan. Značaj i uloga spomenutog predstavništva je pružiti potporu izlagačima i posjetiteljima, ponajprije tvrtkama koje žele izlagati na sajmovima ili ih posjetiti, a vezano za pripremne aktivnosti (pomoć oko rezervacije mjesta, osmišljavanja nastupa, kontakata s kolegama na Sajmu, kontakata s medijima i sl.).

Iduće godine BOOT obilježava 50. obljetnicu. Stoga je za očekivati još veću medijsku pozornost.

(MVEP)



Pisane vijesti | Događanja | Strana tržišta i prilike