Hrvatska digitalna platforma za učenje koju žele čak i Finci

Slika /slike 1/Grafovi/shutterstock_107929916_cr.jpg

To je hrvatski izvozni proizvod, koji su prepoznale mnoge druge zemlje u Europi i svijetu. Za sada je dogovoreno licenciranje u Srbiji, Bugarskoj i Ukrajini, a ogroman interes pokazuju i Slovenija, Finska, Turska i Litva.

Početkom ove godine izdavačka kuća Profil Klett predstavila je svoju digitalnu platformu IZZI na vodećemu međunarodnom sajmu inovativnih tehnologija u obrazovanju British Educational Training and Technology Show (BETT), održanom u Londonu.

Iza ove digitalne platforme s više od 1300 edukacijskih videozapisa, 3D modela, virtualnih panorama i laboratorija nalazi se hrvatska izdavačka tvrtka Profil Klett, a njen direktor Dalibor Greganić voli reći kako je riječ o jedinstvenom proizvodu za koji su zainteresirane brojne zemlje, pa čak i Finska, čiji je školski sustav na vrhu edukacijskih sustava svijetu.

Na ovogodišnjem sajmu BETT ta je platforma bila jedini izlagač iz Hrvatske iz područja izdavaštva. Predstavljanje IZZI-jeva softverskog rješenja na BETT-u bilo je sjajno iskustvo i još jedna potvrda da kreiranje novih pravaca nije rezervirano samo za velike i bogate zemlje, kazao je Greganić, dodajući kako i mi mali imamo što reći i pokazati!

To već hrvatski izvozni proizvod, jer nakon izrazito pozitivnih reakcija brojnih učitelja, učenika i roditelja u Hrvatskoj, to su rješenje prepoznale i mnoge druge zemlje u Europi i svijetu.

Za sada je dogovoreno licenciranje u Srbiji, Bugarskoj i Ukrajini, a ogroman interes pokazuju i Slovenija, Finska, Turska i Litva, naglasio je Greganić.

(Privredni vjesnik)

 

Vijesti iz medija | Sajmovi | Hrvatski izvoz