Hoteli Cavtat kupili 16-postotni udjel u Istrabenzu

Slika /slike/Foto tvrtke/hoteli cavtat.png

Ministri vanjskih poslova Srbije, Mađarske, Grčke, Turske i Makedonije razgovarat će u utorak u Budimpešti o mogućnostima sudjelovanja u projektu plinovoda Turski tok kojim bi se ruski plin dopremao do ovih zemalja.

Hoteli Cavtat, koji posluju u sastavu Liburnia Riviera Hotela iz Opatije, kupili su od investicijskog društva KB1909 iz Nove Gorice 16-postotni udjel u Istrabenzu i tako su postali drugi najveći vlasnik koparskog holdinga. Hrvatska tvrtka je nedavno od Hotela Bernardin preuzela i hotelski kompleks Metropol Resort u Portorožu.

Investicijsko društvo KB1909 prodalo je 822.622 dionice Istrabenza, koje predstavljaju 15,88 posto svih izdanih dionica s glasačkim pravom, a slovenski poslovni dnevnik Finance navodi da su za dionice utržili više od pola milijuna eura. Hoteli Cavtat su jako zainteresirani za hotelsko poslovanje u Portorožu i pri tome obilato koriste probleme s kojima se suočavaju dva vodeća lokalna konkurenta – Istrabenz turizam i Hoteli Bernardin.

U veljači su Hoteli Cavtat preuzeli Metropol Resort, koji obuhvaća Grand hotel Metropol, hotel Lucija, hotel Ruža, hotel Barbara te pripadajuće im plaže. Svi objekti preneseni su na novu tvrtku Hoteli Metropol d.o.o. Cijena transakcije nije objavljena, a slovenski mediji pisali su da se kreće nešto ispod 30 milijuna eura.

Posljednjim potezom hrvatska tvrtka stječe pak veliki utjecaj u holdingu Istrabenz, kojem je važan dio predstavlja turističko poslovanje. (banka.hr)
 


Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz