HGK - ŽK Rijeka organizirala posjet Kraljevini Norveškoj za poduzetnike

Slika /slike 1/Gospodarstvo/shutterstock_125338148_cr.jpg

U posjetu Kraljevini Norveškoj u organizaciji HGK – Županijske komore Rijeka sudjelovalo je sedam hrvatskih poduzetnika čije su djelatnosti pretežno povezane s plavom ekonomijom.

U posjetu Kraljevini Norveškoj u organizaciji HGK – Županijske komore Rijeka sudjelovalo je sedam hrvatskih poduzetnika čije su djelatnosti pretežno povezane s plavom ekonomijom.

Predsjednik HGK – Županijske komore Rijeka Vidoje Vujić, prof. emer. u Oslu, Alesundu i Bergenu, predstavio je potencijale Primorsko-goranske županije te približio mogućnosti za nastavak hrvatsko-norveške gospodarske suradnje.

Izaslanstvo je u trodnevnom posjetu održalo više susreta u Oslu, Alesundu i Bergenu. Posjetili su gospodarske komore u ta tri grada, Veleposlanstvo RH u Oslu, Norveško udruženje brodovlasnika, Centar kompetencija za pomorsku industriju, ÅKP Blue Innovation Arenu - najsigurniju digitalnu arenu za inovacije i rast u Norveškoj, Offshore Simulator Centar AS, Plavi klaster te tvrtku Rolls Royce Marine.

U Bergenu je, u suradnji s počasnim konzulom RH Arneom Veidungom, organiziran prvi Norveško-hrvatski poslovni susret na kojem su se predstavile hrvatske i norveške tvrtke, a poduzetnici dobili relevantne informacije i uvid u poslovne odnose i način poslovanja, poput norveške poduzetničke kulture i jednostavnosti razmišljanja i postupanja, te imali priliku za direktne poslovne razgovore s osam zainteresiranih norveških tvrtki. Susret u Bergenu moderirala je Barbara Salopek, norveška poduzetnica hrvatskog podrijetla.

Poslovni posjet hrvatskog izaslanstva Kraljevini Norveškoj jedna je od aktivnosti u sklopu projekta HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta.

(HGK)
 

Pisane vijesti | Događanja | Hrvatski izvoz