Gredelj isporučuje lokomotive u Obalu Bjelokosti i Izrael

Slika /slike/Foto s Google Drive promet i pomorstvo/shutterstock_106511558.jpg

Tvornica željezničkih vozila Gredelj i američki National Railway Equipment Company (NRE) započeli su isporuku prve od ukupno četiri lokomotive za tvrtku Sitarail iz Obale Bjelokosti te dviju od šest dizelskih lokomotiva za Izrael.

Tvornica željezničkih vozila Gredelj i američki National Railway Equipment Company (NRE) započeli su isporuku prve od ukupno četiri lokomotive za tvrtku Sitarail iz Obale Bjelokosti te dviju od šest dizelskih lokomotiva za Izrael, priopćeno je u ponedjeljak iz te tvrtke.
 
Lokomotive, namijenjene za vuču teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama za Izraelske državne željeznice, danas su iz Gredeljevih proizvodnih pogona otpremljene prema Izraelu. Riječ je o nastavku dugogodišnje suradnje s NRE, za koji je Gredelj isporučio veći broj novih, obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.
 
"Cilj nam je zadovoljiti zahtjeve i interese kupaca te biti konkurentni i prisutni na što više tržišta. Obala Bjelokosti i Izrael su sljedeće destinacije na koje ćemo, zajedno s američkim partnerom, isporučiti dizelske lokomotive i nadamo se i priželjkujemo i nova tržišta", izjavio je stečajni upravitelj Gredelja Pero Hrkać.
 
Dodaje kako su sveukupno 78 lokomotiva, od kojih 36 od otvaranja stečajnog postupka, izradili stručnjaci u Gredeljevim pogonima.
 
"To smatram posebno velikim uspjehom i dokazom naše sposobnosti i kvalitete za proizvodnjom i popravkom željezničkih vozila kao i konkurentnosti na zahtjevnom inozemnom tržištu. Posebno sam zadovoljan što svaki novi i uspješni projekt pokazuje i dokazuje našu sposobnost te želju američkog partnera za nastavkom suradnje", kaže Hrkać.
 
Ističe da su lokomotive, vagoni i vlakovi konstruirani i prilagođeni za sve kolosijeke - uske, široke ili standardne i da vuku vlakove, prevoze putnike i robu širom svijeta - od Argentine, preko Gvineje, do Saudijske Arabije.
 
(HINA)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz