Gredelj isporučio pet popravljenih vagona u Crnu Goru

Slika /slike 1/Promet i pomorstvo/shutterstock_134048612.jpg

Tvornica željezničkih vozila (TŽV) Gredelj je prema Crnoj Gori otpremila pet putničkih Z vagona, koji su kvalitetno i u roku obnovljeni i modernizirani za potrebe Željezničkog prijevoza Crne Gore d.d. Podgorica.

Tvornica željezničkih vozila (TŽV) Gredelj je u srijedu prema Crnoj Gori otpremila pet putničkih Z vagona koji su kvalitetno i u roku obnovljeni i modernizirani za potrebe Željezničkog prijevoza Crne Gore d.d. Podgorica.

Radi se o prvih pet od ukupno deset putničkih Z vagona na kojima će Gredelj realizirati uslugu srednjeg popravka ugovorenu sredinom veljače 2016. godine, a temeljem provedenog međunarodnog javnog natječaja.

Prema ugovoru, preostaje obveza izvršenja usluge srednjeg popravka na slijedećih pet putničkih vagona istog tipa, a njihova se dostava u Gredeljeve proizvodne pogone očekuje u prvoj polovici svibnja 2016. godine.

U sklopu spomenute suradnje Gredelj je za potrebe Željezničkog prevoza Crne Gore d.d. Podgorica, samo tijekom zadnjih nekoliko godina, izvršio popravke različite razine složenosti na gotovo 40 putničkih vagona različitih vrsta, dva elektromotorna vlaka te četiri lokomotive. Stoga je realno očekivati da će se taj uspješan trend nastaviti i tijekom 2016. godine zaključenjem novih poslova na tržištu Crne Gore, stoji u priopćenju.

TŽV Gredelj ističe činjenicu kako su lokomotive, vagoni i vlakovi koji izlaze iz proizvodnih pogona tvornice konstruirani u skladu s UIC i AAR standardima te prilagođeni za sve kolosijeke. Ta vozila danas vuku vlakove i prevoze putnike i robu širom svijeta - od Argentine, preko Gvineje i Obale Bjelokosti, do Saudijske Arabije.

(Limun.hr)
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz