GIS Cloud osvaja i brazilsko tržište

Slika /slike 1/Obrt/shutterstock_200692268_cr.jpg

Zagrebački startup GIS Cloud, koji je razvio najbrži sustav za izradu digitalnih karata na svijetu, i to u cloudu, proširio se na Brazil. GIS Cloud ima partnere u Čileu, Kostariki, Venecueli, sada Brazilu, a u ostatku svijeta na Bliskom Istoku, po Europi, Australiji, a širi se i na japansko tržište.

Zagrebački startup GIS Cloud, koji je razvio najbrži sustav za izradu digitalnih karata na svijetu, i to u cloudu, proširio se na Brazil. GIS Cloud je ugovorio suradnju s tvrtkom 99GEO iz Sao Paula, koja je specijalizirana za mapiranje, aero-fotometriju i topografske usluge.
 
Brazilski partner pomoći će u lokalizaciji, korisničkoj podršci na portugalskom kao i s dubljim poznavanjem odnosa na brazilskom tržištu. Novo partnerstvo rezultat je vrlo uspješnog nastupa na najvećoj regionalnoj GIS konferenciji MundoGEO što se prije dva mjeseca održala u Sao Paulu. Igor Farkaš, voditelj razvoja poslovanja GIS Clouda kaže da je vrlo zadovoljan nastupom na toj konferenciji. "Vrlo smo uzbuđeni što se širimo na brazilsko tržište i uvjeren sam da će naš lokalni partner kao i budući klijenti imati mnogo koristi od naše lokalne podrške i GIS Cloud softvera na lokalnom jeziku", kaže Farkaš.
 
GIS Cloud je u posljednjih godinu dana dobio desetak novih partnera. Najviše u Latinskoj Americi i Australiji. Prema podacima na internetskim stranicama hrvatskog startupa, on ima partnere u Čileu, Kostariki, Venecueli, sada Brazilu, a u ostatku svijeta na Bliskom Istoku, po Europi, Australiji, a širi se i na japansko tržište. Iako to izrijekom ne navodi, GIS Cloud je prisutan i u SAD-u. Sama tvrtka uz zagrebački, naime, ima urede i u Londonu i New Yorku. Na američkom tržištu GIS Cloud je vrlo dobro pozicioniran.
 
Prema izvješću tvrtke Big Market Research, GIS Cloud je jedan od pet glavnih proizvođača cloud geoinformacijskih sustava. Preostala četiri takmaca su CartoDB, ESRI, Hexagon i Mapbox. Big Market Research u svojoj analizi koja pokriva razdoblje od 2017. do 2021. navodi da se na američkom tržištu s etabliranom petorkom pokušavaju takmičiti iznimno veliki IT igrači poput Apple Mapsa, Google Mapsa, OpenStreetMapa i Bing Mapsa.
 
Početkom godine hrvatski startup najavio je da razvija i novi globalni adut 3D karte. U razvoj novih funkcija uključio se zbog rastućeg tržišta dronova i autonomne navigacije što je nezamislivo bez 3D karata. Riječ je o visoko-kompetitivnom novom tržištu. Lani se u utrku za izradu 3D kartografske platforme, koja bi omogućila navigaciju dronova, te obradu podataka prikupljenih u trodimenzionalnom prostoru, uz Google, priključio i Apple.
 
(Poslovni dnevnik)
 
 

Vijesti iz medija | Strana tržišta | Hrvatski izvoz